Kinderboekenweek 2024: Lekker eigenwijs

Het thema van de Kinderboekenweek 2024 is Lekker eigenwijs!
De 70ste editie van de Kinderboekenweek vindt plaats van 2 t/m 13 oktober 2024.
Pieter Koolwijk schrijft dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk. Noëlle Smit maakt het Prentenboek van de Kinderboekenweek waarvoor Erik van Os en Elle van Lieshout de tekst zullen schrijven.

Kinderboeken zitten vol met sterke personages die ons laten zien hoe leuk het is om lekker te doen wat jij wilt. Deze Kinderboekenweek lezen we boeken over personages die een tikkeltje tegendraads en lekker eigenwijs zijn.

Thema-leestips

De 20 thema-leestips zijn bekend. Hier kun je er meer over lezen. 

Digibordles met schrijfwedstrijd

Download de gratis digibordles met nog meer leuke opdrachten en knutsels. Maak bijvoorbeeld een pop-up kaart met een tent bij het gedicht Tent. Een superleuke manier om een boekbespreking te maken. Je gaat op reis bij een boek. Er is ook een leuk toneelstuk over de karakters Wijs en Eigen, waamee je de Kinderboekenweek kunt openen.

  

Schoolbezoek ‘Schrijver in de klas’

Ik kom heel graag op scholen om te vertellen, voor te lezen en leuke workshops te geven!
Ik ben volgeboekt in de Kinderboekenweek, maar via de Schrijverscentrale. kun je mij wel voor een andere periode uitnodigen of voor een andere schrijver kiezen.

Mijn boeken bij het thema

Ik ga deze Kinderboekenweek werken met Seef bij de piraten en Seef met de sjees en met de gedichtenbundel Het is een zachte dag vandaag.
Seef is een jongen die uit een sprookjesachtige wereld komt, waar hij kan vliegen. Hij is een beetje anders dan de meeste kinderen en dat is juist zo bijzonder. Er komt bij deze boeken een fantasieverhaal waarbij kinderen kunnen fantaseren wat ze zouden doen als ze vleugels hadden.

Boeken bestellen

 

Loading

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.