Kinderboekenweek 2024: Lekker eigenwijs

Het thema van de Kinderboekenweek 2024 is Lekker eigenwijs!
De 70ste editie van de Kinderboekenweek vindt plaats van 2 t/m 13 oktober 2024.
Pieter Koolwijk schrijft dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk. Noëlle Smit maakt het Prentenboek van de Kinderboekenweek.

Kinderboeken zitten vol met sterke personages die ons laten zien hoe leuk het is om lekker te doen wat jij wilt. Van de brutale versjes van Annie M.G. Schmidt tot boeken vol eigenwijze figuren die het op hun eigen manier doen. Van Matilda tot Mees Kees en van de NEEhoorn tot de dappere ridster. Ga mee naar werelden waar drie maal drie zes is, waar je niet naar je ouders hoeft te luisteren en waar je de hele dag ijs kunt eten. Duik in een boek en vier het dwars zijn! Deze Kinderboekenweek lezen we boeken over personages die een tikkeltje tegendraads en lekker eigenwijs zijn.

Pieter Koolwijk schrijft het Kinderboekenweekgeschenk en Linda Faas zal het illustreren. Illustrator Noelle Smit tekent het Prentenboek van de Kinderboekenweek waarvoor Erik van Os en Elle van Lieshout de tekst zullen schrijven.

Het gedicht voor deze Kinderboekenweek is een wedstrijd voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar in Nederland. Tot 28 april kunnen zij hun gedicht insturen. Op de website van de Kinderboekenweek komen tips en lessen van De Schoolschrijver. Een jury van drie dichters (Gershwin Bonevacia, Bibi Dumon Tak en Hans Hagen), beslist welk kind zich dichter van de Kinderboekenweek 2024 mag noemen. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de opening van de Kinderboekenweek op woensdag 2 oktober.

Thema-leestips

De 20 thema-leestips zijn bekend. Hier kun je er meer over lezen. 

Schoolbezoek ‘Schrijver in de klas’

Ik kom heel graag op scholen om te vertellen, voor te lezen en leuke workshops te geven!
Je kunt mij uitnodigen via de Schrijverscentrale.

Videolessen

Wil je een inspirerende lees- en schrijfles in de klas? Dat kan met een videoles op maat.

Leerkracht n.a.v. digitaal schoolbezoek: ‘Hoi Rian, De kinderen hebben ontzettend genoten! Ze hebben na afloop aan de hele klas hun tekeningen laten zien. Ik stuur ze je per mail. Super bedankt voor dit inspirerende bezoek!’

Mijn boeken bij het thema

Ik ga deze Kinderboekenweek werken met Seef bij de piraten en Seef met de sjees.  Voorlezen en zelf lezen vanaf 6 jaar.
Seef is een jongen die uit een sprookjesachtige wereld komt, waar hij kan vliegen. Hij is een beetje anders dan de meeste kinderen en dat is juist zo bijzonder. Er komt bij deze boeken een fantasieverhaal waarbij kinderen kunnen fantaseren wat ze zouden doen als ze vleugels hadden.

 

Loading

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.