Lezingen en workshops

Met veel plezier bezoek ik scholen en bibliotheken.

Boeken

Je kunt mij boeken via de Schrijverscentrale, www.deschrijverscentrale.nl, telefoon (020) 6234923.

Daarnaast ben ik Schoolschrijver via stichting De Schoolschrijver.
Niets is zo heerlijk als mijn eigen enthousiasme overbrengen op een groep kinderen of volwassenen!

Voorbereiden

Filmpje om in de klas te tonen ter voorbereiding schoolbezoek.

Videolessen op maat

Wil je een inspirerende lees- en schrijfles in de klas? Dat kan met een videoles op maat. Je kunt deze les geven wanneer het jou uitkomt.
In elke les zit een leuke schrijf- of tekenopdracht. Nadat je de les gedaan hebt, kun je de resultaten naar Rian Visser mailen. Ook mogen de kinderen vragen stellen.
Rian Visser reageert in een tweede video. Er zijn 4 programma’s, maar je kunt ook een les op maat bestellen.
Boeken kan via De Schrijverscentrale. Zij geven ook informatie over de kosten.

Download de folder (pdf).

Schoolbezoeken

Voor de Kinderboekenweek maak ik altijd een speciaal programma, waarbij ik aansluit bij het Kinderboekenweekthema. Ook houd ik rekening met het niveau van de groep en met de belangstelling van de kinderen. De programma’s zijn altijd erg interactief. Dikwijls maak ik gebruik van een digibord in combinatie met de iPad. Bijvoorbeeld om met de kinderen snel een verhaal of filmpje te maken en ze zo te leren hoe je een verhaal bedenkt.

Tips om een schoolbezoek voor te bereiden.

 

Online lessen

Als de afstand te ver is of als er een virus woedt, is een online les een goed alternatief. Ik heb veel ervaring met het geven van interactieve digitale lessen.
Er zijn twee mogelijkheden:

  • De leerlingen zitten samen in een lokaal en zien mij op het digibord
  • De leerlingen (of volwassen deelnemers) zijn thuis en zien mij op hun eigen laptop of tablet.

De lessen worden op maat gemaakt en afgestemd op de doelgroep.

 

Lezing voor leerkrachten en bibliothecarissen

Ik geef regelmatig lezingen aan leerkrachten en bibliothecarissen over werken met digitale kinderboeken en over het gebruik van creatieve apps in het onderwijs. Bijvoorbeeld als afsluiting van de cursus Open Boek of op een studiedag.

Deelnemer workshop: ‘Ik heb zoveel nieuwe ideeën gekregen! En alles is zo toepasbaar’

schermafbeelding-2016-10-31-om-14-22-16

Josien Stam, organisator Taalsymposium: ‘Wat was het leuk gisteren! Het publiek was heel enthousiast! Jouw aandeel was de perfecte afsluiting van het programma, met een geweldige interactie met het publiek, en super handige en goed toepasbare tips. Iedereen ging zo blij en geïnspireerd weg!’

Workshops voor schrijvers en ondernemers

Een workshop over ondernemen. Ik ben ruim 20 jaar zelfstandig ondernemer en al die tijd kan ik ervan leven. Ik ben schrijver, vormgever, spreker en uitgever. Ik heb veel ervaring met promotie, social media en het opzetten van een mailinglist. Maar werkt mijn methode ook bij jou? Samen kijken we naar doelen en middelen. Wat wil je bereiken en welke middelen kun je daarvoor inzetten? Hoe bereik je opdrachtgevers of publiek? Hoe zorg je ervoor dat je jezelf blijft ontwikkelen? Ik deel mijn geheimen. We leren van elkaar en iedereen maakte zijn eigen schema.

Internationale scholen

Ik heb Nederlandse scholen op Curaçao, Bonaire, Aruba en Zwitserland bezocht. Veel buitenlandse scholen maken gebruik van mijn digibordlessen. Natuurlijk probeert Blitz altijd stiekem mee op reis te gaan!

14610894_1413837861990091_6183244960747457988_n

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je gratis aan voor de Tips leesbevordering! Dan krijg je regelmatig tips over kinderboeken, apps, e-boeken en gratis digibordlessen.

Loading