Kinderboekenweek 2011: Maak je eigen superheld!

Digibordles superheldSpeciaal voor de kinderboekenweek 2011 met het thema ‘Superhelden! – Over dapper durven zijn’ heb ik een gratis digibordles gemaakt: Maak je eigen superheld!

De les is zo gemaakt dat hij op elk niveau gegeven kan worden. Hij is geschikt voor groep 3 t/m 8 PO en zelfs voor begin VO. Deze les kan door de leerkracht zelf gegeven worden.

In de les worden diverse kinderboekhelden genoemd en er worden vragen aangereikt om te praten over wat een held is. Wat is jouw favoriete kinderboekenheld? Hoe ziet jouw held eruit als je hem zelf mag bedenken? Vervolgens wordt aan kinderen gevraag om hun favoriete soort held te kiezen en daarmee een verhaal verder af te maken. Ook zitten er tekenopdrachten in.

Download de gratis les hier.

WerkbladenDigibordles helden

De 8 werkbladen die bij deze les horen zijn als pdf te bestellen. De kosten zijn € 1,90. U kunt deze bladen uitprinten zo vaak als u deze nodig heeft, dus voor de prijs hoeft u het niet te laten. De pdf bevat:

  • 4 werkbladen met een schrijfopdracht
  • 4 werkbladen met een tekenopdracht

U kunt de werkbladen hier bestellen.

Veel belangstelling

Update: op 4 oktober 2011 met de aanvang van de kinderboekenweek hebben is de gratis digibordles 174.315 maal gedownload.

De werkbladen zijn door 956 mensen gedownload.

Ik ben erg blij met deze belangstelling.

Ik wens alle scholen en bibliotheken alvast veel plezier met deze les en een fijne kinderboekenweek!

 4,279 total views,  2 views today

3 Reacties

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.