Boy, een stripheld met een stiefzus en een halfbroer

Hilarisch verhaal over een boze jongen met veel tekentalent.

Ik heet Cas. Mijn ouders zijn gescheiden. Mijn vader woont nu ergens anders. Sindsdien is alles stommer. Ik maak met iedereen ruzie. Niemand begrijpt mijn grapjes. Ik kan goed tekenen. Daarom maak ik een strip over een jongen zoals ik. Ik noem hem Boy.
Boy heeft ook een stiefzus en een halfbroer. Hij houdt niet van foe jong jakkes. Hij wil geen slaapkamer delen met een stom meisje. Hij is niet hip, maar wel supergrappig. De strip verschijnt in een jongensblad. Cas wordt zó beroemd dat alle meisjes zijn handtekening willen.

Rian: ‘De boeken over Boy beschouw ik als mijn beste boeken.
Mijn eigen ouders zijn gescheiden toen ik acht jaar was. Ik heb een paar jaar een stiefzus en stiefbroer gehad. Schrijven en tekenen was voor mij altijd een uitlaatklep voor mijn gevoelens.
Toen ik besloot om over een kind met gescheiden ouders te schrijven, maakte ik van de hoofdpersoon een jongen. Door die afstand werd het makkelijker om mijn eigen gevoelens te verhalen naar een grappig, bij vlagen hilarisch, verhaal.
De boeken zijn eerder los verschenen bij Uitgeverij Zwijsen en al een tijd niet leverbaar. Ik ben blij dat de boeken nu gebundeld uitkomen, zodat kinderen er opnieuw van kunnen genieten.’

Boy, een stripheld met een stiefzus en een halfbroer

ISBN 9789491647284, formaat 14,5 x 20,5 cm, 136 pagina’s, € 14,95, verschijnt augustus 2023.
Illustraties Ton de Bree.
Vanaf 8 jaar.

Sluit goed aan bij de Kinderboekenweek 2023, Bij mij thuis.

Boy boos

 331 total views,  2 views today

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.