Eerste optreden Kinderboekenweek

schermafbeelding-2016-09-30-om-16-18-16Gisteren had ik het eerste optreden van een grote reeks schoolbezoeken in de Kinderboekenweek. Ik verscheen met grijze haren voor de groep en las wat gedichten voor uit het nieuwe tijdschrift DICHTER. van Plint, Voor altijd jong. 

De kinderen luisteren geboeid, moesten lachen om de grapjes en keken mij beleefd en nieuwsgierig aan. Ik leek natuurlijk niet helemaal op de foto’s die ze gezien hadden.

schermafbeelding-2016-09-30-om-16-18-08

Na 5 minuten mocht de pruik af. Bijna alle kinderen hadden al gezien dat het een pruik was, maar ze durfden er niks van te zeggen. ‘Als u echt een pruik heeft, is het net leuk als wij zeggen dat we het kunnen zien.’ Want ze wisten niet of ik dat erg zou vinden. :) Die schatten.

De pruik was ook bedoeld om samen even snel een stripverhaal te maken. Voor opa had ik een brommermuts. Het was een experiment om zoiets met een groep van 50 kinderen te doen, maar dat ging wonderwel goed. W.s. omdat ze allemaal kunnen meekijken op een groot scherm. Ik denk dat heel veel kinderen komende tijd stripverhalen gaan maken op de iPad! De app die ik hiervoor gebruik, beschrijf ik in de les Grootouders die ik voor het Poëziepaleis maakte.

Voor de kleuters ga ik voorlezen over Appie en opa en misschien ook Plets, plets, plats, Nippertje, Timo en het toverstokje of Hieper.

En ik ga in sommige klassen het fantasieverhaal Een bijzonder opa en oma voorlezen. Dit bestand is heel veel opgevraagd, dis ik weet dat honderden schoolklassen van deze opdracht zullen genieten.

Veel plezier allemaal!

strip2

Loading

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.