Gratis digibordles ‘Grootouders’ van Het Poëziepaleis

kinderenpoezie_mb_bb_grootouders_v6_pagina_01Misschien is jouw klas niet meteen enthousiast wanneer je ze gedichten wilt laten schrijven? En misschien vinden de leerlingen het lastig om iets leuks te bedenken?  Of je vindt het zelf lastig om een leuke opdracht te bedenken? Dat is jammer want het lezen en maken van gedichten is ideaal voor het taalgevoel, de schrijfvaardigheid, de woordenschat en het taalplezier. Gelukkig zijn er mooie digitale lessen, die meteen te gebruiken zijn. 

Het Poëziepaleis ken je natuurlijk al van de schrijfwedstrijd Kinderen & Poëzie en van de digitale lessen. Ik mocht hun eerste digibordles maken! Het onderwerp is Grootouders, zodat de les mooi aansluit bij het thema van de Kinderboekenweek 2016. De les is gratis te downloaden!

Download de les.

De les bevat gedichten van kinderen over opa’s en oma’s en vier originele schrijfopdrachten, zoals het maken van een dinggedicht, een stripgedicht, een fotostripgedicht en een advertentiegedicht. Kijk zelf hoe leuk een poëzieles kan zijn!

kinderenpoezie_mb_bb_grootouders_v6_pagina_07 kinderenpoezie_mb_bb_grootouders_v6_pagina_08 kinderenpoezie_mb_bb_grootouders_v6_pagina_14

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Loading

1 Reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.