Hieper

Hieper

Hieper

Niet leverbaar, nog enkele exemplaren bij de schrijver op voorraad.
Stuur een e-mail aan rian@rianvisser.nl en informeer naar de kosten.
Ik vind het leuk om het boek voor je te signeren!
Ook verkrijgbaar als e-boek via iBooks (iTunes)

Biblion recensie
Hieper is een schattig draakje, dat alleen wel heel erg druk is. En dan gaat er van alles stuk, omdat als hij hard lacht er een grote steekvlam uit zijn bekje komt. Zelf heeft hij de grootste lol, maar anderen zijn minder blij. Moeder neemt hem mee naar een dokter, die hem pilletjes voorschrijft, maar daarvan raakt Hieper ‘volledig uitgeblust’. Van moeder mag hij met de pillen stoppen en zij bedenkt een oplossing waarbij de warme lucht van Hiepers steekvlam goed van pas komt. Oblong prentenboek, waarin op een humoristische wijze ADHD aan de orde wordt gesteld, zonder dat ook maar ergens een expliciete verwijzing daarnaar is opgenomen. Het qua spanning goed opgebouwde verhaal is op rijm en laat zich prettig voorlezen. De schitterende prenten, met veel details, in gemengde techniek (van de illustratrice van ‘Fiet wil rennen’, Prentenboek van het Jaar 2011 van De Nationale Voorleesdagen ) zijn ook nu weer een lust voor het oog. Aan de vormgeving van het boek is veel aandacht geschonken: mooie, speelse belettering, kleurrijke schutbladen en titelblad en een aantrekkelijke omslag. Vanaf ca. 4 jaar. – Drs. A.W.M. Duijx

Recensie Leestafel
Hieper is een heel leuk draakje alleen is hij nogal druk. Hij vindt het maar moeilijk om stil te zitten.
Als hij binnen zit dan gaat er altijd wel wat stuk.

Hieper stuitert
en hij buitelt in het rond.
telkens als hij lacht, komt er een
S t e e k v l a m
uit zijn mond

Maar als mama hem naar buiten stuurt gaat het ook mis.

Hieper moet weer binnen spelen,
maar zijn lijfje zit nooit stil.
Binnen in hem brandt een vuurtje
dat naar buiten wil.

Arme hieper, en arme mama. Hieper kan er niets aan doen dat hij zo druk is. Maar elke keer gebeurt er wel wat, vliegen de gordijnen niet in brand dan knappen de ramen wel. Wat moet mama nu met haar drukke, lieve Hieper?
Ze gaan naar de dokter en die geeft een pil en dan is Hieper eindelijk stil…
Maar nu is Hieper zijn eigen vrolijke Hieper niet meer. Dat wil mama ook niet. Gelukkig bedenkt ze een heel goede oplossing…

‘Voor alle drukke kinderen en wanhopige ouders, maar ook voor rustige kinderen die wel eens een drukke bui hebben schreef ik een prentenboekverhaal over een draakje met teveel vuur in zijn kleine lijf. Noëlle Smit, de uitgeverij en ik zijn er heel blij mee. We hopen dat veel kinderen, ouders, opa’s, oma’s en leerkrachten ervan zullen genieten.’ Schrijft Rian Visser op haar site.

Het is wel zeker dat iedereen gaat genieten van dit ADHDdraakje, want ondanks zijn drukke gedrag is het wel een heel leuk draakje dat altijd vrolijk is. Dat kun je ook heel goed zien op de geweldige illustraties van Noëlle Smit. Hieper dendert overal vol enthousiasme op af maar ja, elke keer vliegt er iets in brand dankzij de vrolijke Hieper. Vooral de dokter met zijn verbrande hoofd is prachtig en grappig weergegeven.
Rian Visser heeft de tekst op rijm gemaakt en dat werkt prima, het geeft net die luchtigheid aan dit toch wel moeilijke onderwerp. Kinderen met ADHD (en de leerkrachten en familie van die kinderen) zullen veel in Hieper herkennen en dit vrolijke boekje kan een mooi uitgangspunt zijn om het onderwerp te bespreken. Aanrader!

1 Reactie

  1. Help! Ik heb zo’n hieper jongetje thuis, die nu naar groep drie gaat. Nu wil ik voor de juffen twee boekjes hebben, nergens meer te krijgen. Hier nog iemand met een idee?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.