Schrijfwedstrijd 2014

SchrijfEenFeestverhaalGroep5en6_300Ook dit jaar is er weer een schrijfwedstrijd voor het basisonderwijs bij het thema van de Kinderboekenweek. Het thema van 2014 is Feest! en de opdracht voor de schrijfwedstrijd is daarom: Schrijf een feestverhaal.

Drie gratis digibordlessen

Dit jaar zijn er drie verschillende lessen, waaraan maar liefst zeven kinderboekenschrijvers meewerken. Het schrijven van een verhaal is een leuke manier om de Kinderboekenweek in uw lessen te verwerken en kinderen zullen extra gemotiveerd zijn als ze weten dat échte kinderboekenschrijvers de verhalen gaan lezen. In de les geven de schrijvers tips voor het schrijven van een goed feestverhaal. Ook kun je een stukje uit hun boeken lezen. Hoe maak je je verhaal grappig of spannend? Wat is een cliffhanger? Hoe schrijf je een dialoog?

U kunt deze lessen direct downloaden. De les opent wellicht niet in een nieuw venster, maar wordt als pdf op uw computer opgeslagen. U kunt de les bekijken in Acrobat Reader.

Digibordles groep 3 en 4, Erik van Os, Elle van Lieshout en Rian Visser, digibordles (pdf)
Digibordles groep 5 en 6, Anneke Scholtens en Jolanda Horsten, digibordles (pdf)
Digibordles groep 7 en 8, Bies van Ede en Annemarie Bon, digibordles (pdf)

De lessen zijn zo gemaakt dat u deze zonder verdere voorbereiding kunt geven.
Inzenden voor de wedstrijd kan van 3 t/m 17 oktober 2014.
TIP: begin al voór de Kinderboekenweek met de schrijfopdracht. In de Kinderboekenweek zullen de kinderen dan met extra aandacht boeken lezen met het thema Feest en ze kunnen hun verhaal op tijd afronden.

SchrijfEenFeestverhaalGroep3en4_300 SchrijfEenFeestverhaalGroep5en6_300 SchrijfEenFeestverhaalGroep7en8_300

Prijzen en uitslag

Zwijsenlogo150De kinderboekenschrijvers zullen de verhalen lezen en de prijswinnaars uitkiezen. Uitgeverij Zwijsen en het Kinderboekenmuseum in Den Haag steunen de les met mooie prijzen, zoals gesigneerde boeken van de schrijvers of een bezoek aan het Kinderboekenmuseum.

Basic RGBDe uitslag van de schrijfwedstrijd wordt 12 november 2014 bekendgemaakt via deze website en via uitgeverij Zwijsen en het Kinderboekenmuseum. De winnaars krijgen via e-mail bericht.

Voor alle kinderen komt er een videoboodschap van de kinderboekenschrijvers en alle klassen krijgen een heus schrijfdiploma!

Update: bekijk de uitslag.

Loading

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.