Nieuwe editie Raadgedicht

13 september start de 7e editie van Raadgedicht voor iedereen vanaf 10 jaar. Jaarlijks doen honderden scholen en poëzieliefhebbers mee.

Gratis meespelen kan via de website www.raadgedicht.nl en via de gratis Raadgedicht app (voor iPhone en Android). Zowel scholen als individuele deelnemers kunnen meedoen.

Raadgedicht is een samenwerking van Het Poëziepaleis en mijzelf.

Wat is het?

Gedurende 10 weken (tot 15 november) staat elke maandagochtend een nieuw raadgedicht online. Deelnemers kunnen tot en met donderdagmiddag raden naar het ontbrekende woord. Elke vrijdagochtend staat de oplossing online. In een woordwolk kun je zien welke woorden andere deelnemers hebben ingestuurd. De weekwinnaars worden vermeld in een erelijst.

Raadgedicht is een interactieve manier van lezen en schrijven. Dichters vinden het spannend om te ervaren welke woorden de lezers voor hun gedicht aandragen. Leerkrachten zijn enthousiast, omdat Raadgedicht tot een geconcentreerde manier van lezen leidt en tot een hernieuwde belangstelling voor poëzie in de klas.

Welke dichter doen mee?

De gedichten zijn speciaal voor Raadgedicht geschreven door bekende dichters. Deze keer zijn dat:
13 september Iris le Rütte
20 september Bette Westera
27 september Ank Mooren
4 oktober Katelijne Brouwer
11 oktober Rian Visser
18 oktober Daniel Billiet
25 oktober Kasper Peters
1 november Mieke van Hooft
8 november Gil van der Heyden
15 november Jesse Laport

Alle dichters hebben een profielpagina op de website www.raadgedicht.nl/dichters.

Individueel of met de groep?

Doe je met school mee, kies dan liever met de heel groep één woord. Als kinderen op school zelf achter de computer woorden mogen invullen, komen er heel veel rare of plagerige inzendingen binnen. Dat moeten we opschonen en dat kost ons heel veel tijd. Individueel meedoen is bedoeld voor kinderen die thuis onderwijs hebben en voor volwassenen. Ook zij mogen meedoen! Niemand is te oud.

Loading

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.