Raadgedicht 14+ gaat weer van start!

23 januari 2017 start een nieuwe editie van Raadgedicht. Gedurende tien weken verschijnt er elke maandag een nog ongepubliceerde gedicht waarin één woord ontbreekt. Honderden taalliefhebbers sturen hun oplossing in. Elke vrijdag verschijnen deze variaties in een woordwolk en wordt het woord van de dichter onthuld.

De lezer wordt uitgedaagd creatief met taal aan de slag te gaan. Foute antwoorden zijn niet per se fout. Misschien is een ander woord wel mooier dan dat van de dichter? Voor de dichters is het spannend om te ervaren welke woorden de lezers aandragen. Dit spelen met woorden leidt tot een geconcentreerde manier van lezen.

De gedichten zijn geschreven door bekende Nederlandse en Vlaamse dichters. Deze keer zijn dat Maaike Rijntjes, Hans Hagen, Ingmar Heytze, Ellen Deckwitz, Ester Naomi Perquin, Lucas Hirsch, Frank van Pamelen, Tjitske Jansen, Diet Groothuis en Anne Vegter.

Iedereen vanaf 14 jaar kan gratis meespelen via de website www.raadgedicht.nl en via de gratis Raadgedicht app.

Raadgedicht is een initiatief van Het Poëziepaleis en kinderboekenauteur Rian Visser en wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Lezen, het Kinderboekenmuseum, het Nederlands Letterenfonds en de Poëzieweek.

Lees ook: Interview met Rian Visser op Leesplein.

Bewaren

Loading

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.