Appie en opa handpoppen voor de Kinderboekenweek

Wanneer je handpoppen gebruikt tijdens het voorlezen gaat een boek echt leven. Ik zocht daarom voor de kinderboekenweek 2016 een paar leuke, bestaande, handpoppen bij het boek Appie en opa. Wanneer je dit boek ook wilt voorlezen, is de aanschaf van deze poppen wellicht een leuke tip! Je kunt het boek hier bestellen.

IMG_1776

De poppen heb ik via internet gekocht. Wanneer je googled op Haba handpop opa en Haba handpop Hans, vind je ze. De prijs varieert. Ik was ongeveer € 16,- per pop kwijt.

haba-handpop-hans haba-handpop-opa

Je kunt de poppen natuurlijk zo laten. Ik heb ze een beetje aangepast om ze nog beter te laten lijken.

Opa: Eerst heb ik zijn snor uitgetrokken. Au!
Daarna heb zijn haren grijs geverfd. Eerst het hoofd even afplakken met afplakband tegen het knoeien en dan deppen met wat grijze acrylverf (zelf gemengd).
De bril is heel fijn machinaal op het gezicht geborduurd. Dat laat ik zo.
Van Fimo klei heb ik een fototoestel gemaakt en gebakken. Dat hangt met een gehaakt koordje om opa’s hals.
Appie: Om Appie te maken, heb ik een naadje tussen het voorhoofd en de muts los getornd. Daarna heb ik de oranje haren verwijderd en er zwarte wollen draadjes voor in de plaats gezet. Naad weer dichtnaaien. Dat was heel makkelijk, want onder de haren zie je de steekjes niet en op de muts vallen de steekjes precies onder een rood biesje op het mutsje. Ik heb de haartje met nog wat extra steekjes plat op zijn voorhoofd genaaid.
De oranje geborduurde wenkbrauwen heb ik voorzichtig aangestipt met een zwarte marker.

Ik ben nog bezig met de attributen. Op de foto’s zie je: boerderijdieren, een worst (= AH mini), knuffel (= vingerpoppetje van Rikki), een badeendje en zelfgemaakte plantjes van Fimo klei. Niet op de foto: pleisters, krijtjes, stoplichtje, gefiguurzaagd mini vogelhuisje, zakdoekje (= brillendoekje), etc.

Ik heb nu al zin om de verhaaltjes van Appie en opa na te spelen!

IMG_1783 IMG_1781IMG_1777 IMG_1779 IMG_1778

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Loading

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.