De schoolschrijver: binnenkort op onze school

dss-e-mail-handtekening-geel-RGBVolgende week starten maar liefst 30 schoolschrijvers op 30 basisscholen in Amsterdam, Friesland en Groningen. Vanuit creativiteit en inspiratie worden leesplezier, taalbeheersing en talentontwikkeling van kinderen bevorderd. De Schoolschrijver komt een half schooljaar iedere week voorlezen, verhalen vertellen, met de kinderen verhalen en gedichten schrijven, en samen reflecteren op kinderboeken. Download de folder.

Rian Visser Schoolschrijver

RianVisserSchoolschrijver200

Wat doet de schoolschrijver?

  • Voorlezen, vertellen, creatief schrijven en praten over kinderboeken.
  • Mailen met de leerlingen en een boekenspeurtocht organiseren.
  • Als vervolg op de klassikale lessen doet een deel van de leerlingen mee aan de Talentenklas.
  • De Schoolschrijver stimuleert leerkrachten om boeken en literatuur op een creatieve wijze in de klassen te behandelen. Zij krijgen daarnaast een professionaliseringsworkshop, bijvoorbeeld over ‘bevordering leeshonger’, ‘creatief schrijven’ of ‘voorlezen’ kan gaan.
  • Ouders worden aangemoedigd om hun kinderen thuis verhalen te vertellen, samen te lezen, te praten over boeken en de kinderen zelf verhalen te laten schrijven. In een Oudersalon gaan de ouders met de Schoolschrijver in gesprek.
  • Iedere school houdt een feestelijke start waar de hele school bij betrokken is, en heeft een afsluiting waar kinderen hun talenten kunnen tonen.

Wie zijn de schoolschrijvers?

schoolschrijvers2015

De schoolschrijvers van 2015 zijn: Simone Arts, Fabien van der Ham, Benny Lindelauf, Ruben Prins, Karlijn Stoffels, Arend van Dam, Aby Hartog, Kate McIntyre, Fiona Rempt, Dolf Verroen, Lida Dijkstra, Gonneke Huizing, Janny van der Molen, Lydia Rood, Rian Visser, Bibi Dumon Tak, Hanneke de Jong, Selma Noort, Erna Sassen, Saskia van der Wiel, Karel Eykman, Anke Kranendonk, Wieke van Oordt, Anneke Scholtens, Mindert Wijnstra, Henna Goudzand Nahar, Martine Letterie, Corien Oranje en Janneke Schotveld.

Ik mag zelf al voor de derde keer meedoen en ga dit jaar naar basisschool El Kadisia in Amsterdam. Ik heb er zin in!

 

 

Loading

1 Reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.