Poster met gedicht Bij jou Thuis – gratis downloaden

Net als vorig jaar heb ik weer een gedicht geschreven bij het thema van de Kinderboekenweek.

Iedereen is anders. Ook elk thuis is anders. Elk gezin heeft andere regels en gewoontes. De een heeft twee vaders, de ander woont met moeder alleen. Belangrijk vond ik het om ook aan te geven dat het voor sommigen kinderen thuis niet fijn is. Ik hoop dat kinderen dat durven te melden, bijvoorbeeld bij hun juf of meester.

Mensen die een onveilige jeugd hadden, vertellen vaak dat ze als kind zelf niet wisten dat hun situatie niet normaal was. Ook geven zij aan dat niemand er met hen over sprak, terwijl er wel signalen waren dat het bij hen thuis niet goed zat.

Er is van mijn gedicht door uitgeverij Leopold een A3-poster gemaakt die gratis te downloaden is vanaf de site www.kinderboeken.nl.
De prachtige tekening is van Hélène Jorna en komt uit Seef met de sjees. Dit boek, over een jongen die niet kan lopen en liefdevol wordt opgevangen als hij een nieuw thuis zoekt, zal 23 augustus verschijnen.

Tijdens schoolbezoeken en lezingen zal ik de poster uitdelen.

Video met gedicht om de Kinderboekenweek mee te open.

In deze video lees ik het gedicht voor.
Aan het eind van het filmpje tellen we af om de Kinderboekenweek te openen.

Toneelstuk Kinderboekenweek

Ik schreef een toneelstuk om de Kinderboekenweek mee te openen. Dat kun je gratis downloaden als je je aanmeldt voor mijn Tips leesbevordering. Je krijgt dan het wachtwoord van de pagina Downloaden extra materiaal.

Digibordlessen

Ik heb voor de Kinderboekenweek twee digibordlessen gemaakt.

Bij mij thuis – Kinderboekenweek 2023. Download de gratis digibordles (pdf).

Seef met de sjeesDownload de gratis les (pdf).

Boeken bestellen

Loading

1 Reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.