Natuur in de stad – Het geheim van de groene straat

Bij uitgeverij Leopold is een superleuk leesboekje verschenen: Het geheim van de groene straat. Het boek is geschikt om voor te lezen in groep 1/2 en zelf te lezen voor kinderen in groep 3/4.

Het verhaal gaat over de natuur in de stad. Natuur dichtbij huis dus.
Sam en Lin hebben geen plek om te spelen. Er rijdt te veel verkeer door de straat. En dan lijkt de natuur ook nog in de war. Waarom bloeien er tulpen in de herfst?

De sfeervolle aansprekende illustraties zijn van Hélène Jorna.
ISBN 9789025883928.
Prijs € 9,99.

Je kunt het boek hier bestellen

Er is ook een e-boek verschenen en bij Storytel kun je het luisterboek beluisteren.

Digibordles en toneelstuk

Bij Het geheim van de groene straat is een digibordles gemaakt met knutseltips, creatieve schrijfopdrachten, kleurplaten en ideeën om je eigen straat of schoolplein groener te maken. De leukste knutsel is die van een boomhut met verdiepingen!
Het toneelstuk is heel geschikt om de Kinderboekenweek mee te openen.
Kinderen kunnen een stripverhaal tekenen bij het fantasieverhaal De boom in. Dit is het nieuwe fantasieverhaal dat ik speciaal voor deze Kinderboekenweek maakte.

De les kun je hier downloaden (pdf).

Het toneelstuk, de handleiding met werkbladen en het fantasieverhaal kun je downloaden via de pagina Downloaden extra materiaal.

Gedicht Meer groen

Bij het leesboekje Het geheim van de groene straat schreef ik het gedicht Meer groen. Je kunt het gedicht vinden in de digibordles. In deze video lees ik het voor. Je kunt de poster ook downloaden (pdf) via de site van de uitgever.

Inspiratiesessie voor leerkrachten

In september was ik in Dieren om voor leerkrachten een inspiratiesessie te geven voor de Kinderboekenweek. Dat vind ik altijd heerlijk om te doen. Ik kreeg deze leuke foto’s!

Vertalingen

Het geheim van de groene straat is ook in het Vietnamees verschenen!

Gouden Zwaluw

Op zaterdag 24 juni 2023 reikte de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap (VNC) de Gouden Zwaluw 2023 uit: een prijs voor personen of organisaties die iets bijzonders hebben betekend voor natuur in het stedelijk gebied. Wij ontvingen deze prijs voor Het geheim van de groene straat en de bijbehorende digibordles. Op de foto zie je mij samen met illustratrice Hélène Jorna (foto © Vereniging Nederlands Cultuurlandschap).

De jury schreef: ‘Het geheim van de groene straat is een prachtig boekje met een even zo mooie boodschap. Met het bijbehorende lespakket trekt schrijver Rian Visser door het land om kinderen te leren over het belang van groen in hun directe omgeving. Het geheim van de groene straat wint de Gouden Zwaluw 2023 als een in alles enthousiasmerend boek waarmee kinderen spelenderwijs worden aangespoord zich in te zetten voor groen in hun eigen omgeving.’

Loading

2 Reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.