Gratis literatuurles vmbo met Zoom-sessie met een echte schrijver!

Hoe leuk is het om een boek te lezen en daarna de schrijver te spreken?
Speciaal voor deze lockdown bied ik een gratis les en gratis Zoom-sessie* (of Teams-sessie) aan bij het boek Robotoorlog boek 1: Geheime kracht. Alles is online op afstand te doen. De boeken hoeven niet gekocht te worden, want ze zitten in de Online bibliotheek.

Download de les

De les bestaat uit een instructie voor de leerkracht (pdf) en de vragen voor de leerling (pdf).

Leerlingen luisteren het luisterboek Geheime kracht via de app van de Online Bibliotheek (duur 3 uur 16 minuten). Als ze dat liever doen, kunnen ze ook het e-boek Geheime kracht lezen. Zijn er leerlingen die geen lid zijn van de bibliotheek? Vraag via de mail rian@rianvisser.nl gratis een bestand van het e-boek aan.

Geef de leerlingen daarnaast de opdracht om de website www.robotoorlog.nl te bekijken. Hierop is non-fictie te vinden over robots, vechtsporten en natuur. Ook vind je er informatie over de schrijver en illustrator.

* Dit aanbod heeft een waarde van € 265,-. Wanneer er te veel aanvragen voor de Zoom-sessie zijn, zal ik loten. Ik ben bereid met minstens 10 groepen gratis te Zoomen.

Videobellen met de schrijver

Nodig Schrijver Rian Visser via de mail rian@rianvisser.nl uit voor een vragensessie via Zoom of Teams. Hieraan zijn geen kosten verbonden.
De leerlingen kunnen gedurende een half uur vragen stellen. Als een van de extra lessen gedaan is, kan Rian hierop ingaan.

429 totaal aantal vertoningen, 4 aantal vertoningen vandaag

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.