Schrijver online uitnodigen via De schrijverscentrale

Via De Schrijverscentrale kun je een fysiek of online bezoek aanvragen. Soms kan een bezoek fysiek niet door de grote reisafstand of bijvoorbeeld vanwege  coronamaatregelen. Dan kun je ook een online bezoek afspreken!

Ik heb inmiddels veel ervaring met het geven van online lessen. Ook deze vorm van schoolbezoek kan heel inspirerend zijn! Hieronder geef ik een paar voorbeelden.

Voor de kleintjes: voorlezen en vertellen

Voor kleuters heb ik tal van prentenboeken en kisten vol attributen en knuffels. Interactief voorlezen kan ook goed online.

Voor de middenbouw vertel ik natuurlijk over Blitz!, Zar en mijn andere boeken voor beginnen lezers. Veel van deze boeken zijn ook als e-boek te leen in de Online Bibliotheek.

Tekenen bij een fantasieverhaal

Voor de onderbouw en middenbouw geef ik voorlees- en vertelsessies. Aansluitend laat ik de kinderen tekenen bij een door mij geschreven fantasieverhaal. Daarna hebben ze allemaal hun eigen verhaal bedacht en kunnen ze daar over vertellen.
Veel kinderen missen nu hun opa en oma. Daar sluit het fantasieverhaal over opa en oma goed op aan. Of ik lees het fantasieverhaal over een Oud krakend huis voor. Daar zit een fantasiemonster verstopt. Bij dit verhaal laat ik de kinderen vaak hun eigen knuffel erbij pakken en we gaan ook daarover fantaseren.

Op de foto zie je hoe kinderen thuis hun tekeningen voor de camera houden.
Ik geef deze les ook als de kinderen in de klas zijn en ik via het digibord lesgeef. Een leerkracht stuurde mij na de les een foto van de tekeningen van de leerlingen.

Voor de bovenbouw

Ook voor deze groepen heb ik veel geschreven. Verhalen over geschiedenis en over de toekomst. Kijk bijvoorbeeld naar de online les over Robotoorlog. Ook deze boeken zijn als e-boek te leen in de Online Bibliotheek.

Poëzie. Was ik maar …

Voor de bovenbouw en het middelbaar onderwijs heb ik een mooie poëzieles over vergelijkingen gemaakt. In taal kun je immers alles zijn en overal zijn. Deze les kan heel goed online gegeven worden. Hieronder zie je welke prachtige resultaten een les van 45 minuten met groep 5 t/m 8 opleverde. De leerlingen en leerkrachten waren super enthousiast!

Ik heb poëzie geschreven van peuters tot volwassenen. Mijn gedichten zijn in tal van bundels te vinden. Ik pas me aan bij het niveau van de leerlingen! Ook SO en VSO is mogelijk.

Hoe boek je mij?

Heb je nog nooit een schrijver uitgenodigd? Probeer het eens uit!
Kijk op de website van De schrijverscentrale.

Loading

1 Reactie

  1. Goedemorgen mevrouw Visser,

    Mijn naam is Amanda Wintershoven en ik werk als onderwijsassistent op een basisschool. Ik lees veel met kinderen en mij lijkt het leuk om het leesplezier nog meer te motiveren door een online bezoek te krijgen. Ik heb wel een vraagje daarover. Hoelang duurt zo online bezoek?

    Hoor graag u antwoord.

    Met vriendelijke groet,
    Amanda Wintershoven (onderwijsassistent Koningin Emmaschool Schoonhoven

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.