Robotoorlog boek 4

Ik werk al weken elke dag aan Robotoorlog 4. De serie Robotoorlog krijgt 5 delen. Dat heb ik van tevoren zo bepaald, omdat dat nodig is om het verhaal te vertellen. Bovendien zijn er in de Chinese traditie 5 elementen: metaal, vuur, aarde, hout en water. Boek 4 hoort bij het element hout.

Kijk voor meer informatie en de trailer op www.robotoorlog.nl.

Een goed boek schrijven is lastig. De tekst die ik weggooi is vele malen omvangrijker dan het uiteindelijke verhaal. Robotoorlog is geschikt voor zwakkere lezers. Ik wil het verhaal daarom heel compact opschrijven, zodat kinderen niet afgeschrikt worden door een dik boek. De hoofdstukken zijn kort. Er gebeurt heel veel. Dus ik moet de tekst indikken, bijna alsof het poëzie is. Ik schrijf zoveel mogelijk actie en zo min mogelijk beschrijvingen. Toch wil ik dat de lezer het verhaal als een film voor zich ziet.

In Robotoorlog wil ik er veel ideeën kwijt over techniek, menselijke waarden, ki, robotica, ethiek, etc. Zodat het verhaal ook voor goede lezers en volwassenen interessant is. Ik heb jarenlang vechtsporten en Chinese wijsheden bestudeerd. Daar wil ik iets over vertellen, zodat kinderen het gevoel hebben iets te lezen wat ‘echt’ en waardevol is. Geen quasi grappig of zogenaamd spannend verhaal. Een verhaal met echte problemen en echte emoties.
Dus ik wil nogal wat en ben super kritisch. Soms zo kritisch dat ik de hele dag aanhik tegen beginnen met werken.

Wat ook helpt is fanmail:

“Ik heb alle 3 de boeken van Robotoorlg gelezen en ik vond ze geweldig!
Nu mag ik en boekbespreking en een verslag maken over mijn favoriete boek en ik doe het over de Robotoorlog serie.
Ik zou mijn bespreking wel willen aankleden en ik zag de je een poster kunt krijgen bij het derde boek, maar die heb ik al op mijn verjaardag gekregen. Dus mijn vraag aan is, of ik misschien nog een poster kan krijgen? Met handtekening a.u.b.”

“Hallo Rian
ik heb en tijd teug en mail gesteurd. En ik vroeg of ik een poster mocht en de poster is binnen dat wauw ik even vertellen en nog heel erg bedankt voor als. Ik stuur wel een foto alles ik mijn boek bespreking heb gehad. Wat vind je het spannendste stuk om voor te lessen in de klas uit boek 3??? Dat was mijn vraag bedank Rian grotjes G”

Met de eerste mail heeft vast een ouder geholpen. De tweede mail laat iets van lees- en schrijfniveau van mijn lezers zien. Mijn lezers zijn geen recensenten, maar deze kinderen. Denkend aan mijn fans, schrijf ik elke dag dapper door. Ik hoop dat Robotorlog boek 4 deze herfst verschijnt.

Kinderboekenweek 2019

In Robotoorlog komen veel nieuwe vervoersmiddelen voor. Voor de kinderboekenweek komt er een digibordles waarbij kinderen zelf een vervoersmiddel gaan bedenken.

Loading

1 Reactie

  1. Wow mooi zo! Ik heb samen met een vriend al uw boeken gelezen. maar ik d8 al 3delen kan toch niet dn kijk de 5de boek heeft met water te maken let op: deel1=metaal deel2=vuur deel3=aarde deel4=hout 5=water ik denk dat 5 onderwater wereld is! En maak alstublieft bij deel 5 dat denny sammen met zijn team geheimekracht een ruimte reis gaan maken en vechten tegen aliens en alien cyborgs en zijn 3 teams aliens robots en….. GEHEIMEKRACHT!
    de robots kunnen bijvoorbeeld:mensen cyborgs maken en de aliens ook maar de aliens en robots werken niet samen.
    Is dit mischien een goed idee :)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.