Het lettercircus, verhalen over letters

Toen mijn zoontje 4 jaar was, zag hij overal lettervormen. In de zijkant van een schommel (A), hoefijzer (U), opengeslagen boek (V), etc. Ik schreef voor hem Het lettercircus.

Het verscheen in 2004 bij Clavis. Na de eerste druk haalde ik het daar weg. Bij Uitgeverij Delubas kreeg het boek een mooie tweede kans. Het werd uitgebreid met ook de dubbele klanken en tweetekenklanken en er werd een online methode bij gemaakt. Daarin worden de verhalen voorgelezen en er zijn oefeningen en spelletjes.
De tekeningen zijn van Mark Janssen.

In 2022 is DE ONLINE VERSIE gratis.
Klik op de Home-pagina op een letter en spelen maar!

De recensie van Biblion: Fien woont met haar vader, de circusartiest Joep, in een woonwagen in de duinen. De avontuurlijke Joep en de nieuwsgierige Fien gaan samen op zoek naar de letters en lettercombinaties van het alfabet. Fien en Joep laten zien dat het alfabet leren absoluut niet saai hoeft te zijn en zelfs een heel leuk spel kan zijn. In alledaagse zaken kun je letters zien zoals een u in de vorm van een hoefijzer of een y in de vorm van een katapult. Rian Visser bracht het ‘Het lettercircus’ in 2006 al met succes uit en nu is er deze vernieuwde en uitgebreidere versie. Dit heeft geresulteerd in dertig leuke voorleesverhalen met tips voor ouders en leerkrachten om het boek nog beter te gebruiken. Alle verhalen worden begeleid door een vrolijke zoekplaat waarop beginnende lezers de betreffende letter of lettercombinatie kunnen gaan zoeken. Ook staan er voorwerpen in afgebeeld waarvan de naam met de betreffende letter begint. Soms zijn deze gemakkelijk terug te vinden, soms vergt het wat van de verbeeldingskracht van de lezer. Er is ter completering ook een fijne online versie beschikbaar. Een geslaagd lees-, zoek- en doeboek dat beginnende lezers op speelse wijze op weg helpt naar geletterdheid. Vanaf ca. 4 jaar.

Link naar het papieren boek.

   

 

Loading

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.