Een superslee in 5 talen

Het grappige prentenboek Een superslee is er nu ook in het Frans! Hij was er al in het Nederlands, Engels, Turks en Duits. Ik schreef dit boek in 2014 voor het Nederlands Jeugdinstituut. Zij maken prentenboeken voor verschillende VVE-programma’s. De boeken zijn te bestellen bij Buro Extern. Ze geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 1 jaar.
‘Beer heeft zelf een slee gemaakt en hij vraagt zijn vrienden of ze hem willen trekken. De slee glijdt soepel door de sneeuw, maar telkens wanneer Beer op de slee zit is de slee kapot. Hoe kan dat?’

Superslee in 5 talen
Kinderen denken na over begrippen zoals; omhoog, omlaag, zwaar en licht. Wanneer Beer Konijn trekt doet de slee het wel. Dus sjokt Beer met de slee het bergpad op. Eekhoorn mag mee. Zwijn mag mee. Beer wordt er moe van. Gelukkig weet Ree een oplossing om Beer het pad op te trekken. En wanneer het pad ineens omlaag gaat, blijkt de slee een superslee!
Een prachtig verzorgd, gebonden prentenboek waarin de dieren praten en denken als mensen. Hun houdingen en grappige gezichtsuitdrukkingen zijn erg expressief.
De sfeervolle, lichte illustraties zijn van de Duitse Angela Komoß, die hiermee haar eerste prentenboek maakte. Regelmatig zijn woorden groter en vet gedrukt, om er extra nadruk op te leggen, zoals de vraag ‘Wil jij ons trekken?’ en de conclusie ‘De slee is kapot!’.

Loading

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.