hier is pier verzamelbundel: Dit is helemaal niet voor kinderen!

Er komt een mooie nieuwe uitgave aan van hier is pier. De eerste druk is uit 2006. Sindsdien verschenen er vele herdrukken en het is nog steeds één van mijn favoriete kinderboeken. De prachtige tekeningen zijn van Leo Timmers. Hij heeft alle emoties van Pier in dit liefdesdrama heel goed weten te vangen.

In 2009 las ik de verhalen voor in een bovenbouwgroep op Curaçao. De kinderen spaken Papiaments en niet zo goed Nederlands. Een rijk geïllustreerd eerste leesboekje over de liefde sprak hen erg aan, zowel qua inhoud als niveau. Ik herinner me hoe de lerares lachend met haar handen op haar dijen sloeg toen ik deel 6: Het werk van pier voorlas. In deel 5 is Pier met Mier getrouwd en ik deel 6 blijkt hij nogal lui. Pier laat Mier al het werk doen en daar is ze natuurlijk boos over.
‘Dit is helemaal niet voor kinderen!’ gilde de lerares brullend van plezier. ‘Dit is precies zoals het hier gaat!’

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Loading

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.