Een gouden brief voor mama

voormama02Afgelopen week heb ik de kinderen van groep 3 van mijn schoolschrijversschool een brief laten schrijven aan mama. Schrijven is nog best moeilijk voor ze. Maar wat hebben ze goed hun best gedaan! En wat zullen de moeders blij zijn met een brief van hun kind! Het is voor de kinderen de eerste brief die ze zelf geschreven hebben.

Om het extra feestelijk te maken heb ik voor elke leerling een gouden A5-envelop gekocht. (via een enveloppenboer via internet € 0,39 per stuk). Lekker groot en prachtig goud glimmend. Ik moest erbij denken aan de gouden wikkels in Sjakie en de chocoladefabriek.

Op stevig 200 grams A4-papier heb ik hartjes geprint met schrijflijntjes erin.Twee hartjes op één blaadje en dan doormidden snijden tot A5. Zo heb je een mooie kaart die in de envelop past.

Schermafbeelding 2015-04-19 om 19.38.32

(Download als pdf)

  voormoeder03

Inspiratie opdoen

Eerst spraken we over het schrijven van een brief. Hoe begin je? Welke aanhef kun je gebruiken? Lieve, allerliefste …
En hoe eindig je een brief? Groetjes, kusjes, liefs …
En wat zetten we in de brief zelf? We bedachten mooie zinnetjes met het woord goud erin. En, net als muisje Frederick (uit het prentenboek Frederick), deden we onze ogen een tijdje dicht om na te denken. Wat doet je moeder voor je? Waarvoor zou je haar willen bedanken?

Daarna gingen we schrijven. Ik schreef een paar voorbeeldzinnetjes op het bord, maar alle kinderen hebben hun eigen brief bedacht. Ze keken vooral naar het bord om te zien of lieve en liefste met een harde f of zachte v is en of goud met een otjesou af atjesau geschreven wordt.  Ik had ze nog nooit zo geconcentreerd zien werken. Eerst schreven ze de brief in het klad en daarna in het net.

voormama04

Ik ben benieuwd of de moeders morgen blij zullen zijn!

Loading

2 Reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.