Het lettercircus genomineerd voor MeesterApp!

De iPad app Het lettercircus is een van de tien genomineerden van de MeesterApp, een wedstrijd van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap om het ontwikkelen apps voor het onderwijs te stimuleren. Woensdag 26 juni 2013 zal de uitslag bekend worden gemaakt.

Digitale kinderboeken krijgen steeds meer aandacht. En dat is niet voor niets. Het onderwijs ontdekt hoe digitale kinderboeken gebruikt kunnen worden op het digibord of op de iPad. Tot nu toe zijn vooral prentenboeken omgezet tot interactief kinderboek. Het lettercircus is het eerste interactieve voorleesboek met iets langere verhalen. Hij kan voor kleuters worden ingezet voor het leren herkennen van de letters en voor het vergroten van de woordenschat.

Wat is het lettercircus?

Het Lettercircus op digibord

26 voorleesverhalen Fien woont met haar vader Joep in een woonwagen in de duinen. Fien wil alle letters van het alfabet leren kennen en gaat samen met haar vader op zoek. Ze herkent de letters in allerlei voorwerpen. De verhalen worden voorgelezen door stemacteur Siebe Meijer.

In het laatste verhaal, bij de letter Z, brengt Joep Fien naar bed. Maar eerst zingt hij nog een liedje. Fragment luisteren.

26 zoekplaten In alle tekeningen zitten letters verborgen. De letters maken geluid als je erop klikt.

Alfabet Het boek eindigt met een vrolijk aanklikbaar alfabet van grappige letterfiguren.

Rian Visser schreef de verhalen van Het lettercircus toen haar zoon vijf jaar oud was. Haar zoon ontdekte dat veel voorwerpen letters waren en samen gingen ze op zoek. De verhalen sluiten daarom goed aan bij de beleveniswereld van kleuters.

Mark Janssen is een bekende kinderboekenillustrator. Hij maakte de prachtige tekeningen van Het lettercircus. 

Download in de App Store

Rian Visser en Mark Janssen

het lettercircus

Het lettercircus als papieren boek

Het lettercircus verscheen in 2004 als papieren boek bij uitgeverij Clavis. De laatste jaren was het alleen nog in de bibliotheek te leen. En natuurlijk als app!

In 2013 zal Het lettercircus opnieuw als papieren boek verschijnen, ditmaal bij Uitgeverij Delubas. Het concept is met hen verder door ontwikkeld. Er komen vier extra verhalen bij met de twee-tekenklanken (eu, ei ij, oe, ui, au, ou, ie) en er is in de tekeningen en de verhalen aandacht voor de lange klinkers (aa, ee, oo, uu). Mark Janssen heeft alle tekeningen opnieuw bewerkt en er komt een nieuwe voorkant.

 

Loading

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.