Leesboek over een dove jongen: titel gezocht

‘De stille dief ‘ verscheen in 2008 bij uitgeverij Clavis en is al een paar jaar niet leverbaar. Na Het lettercircus en Beer en Bever, wil ik dit boek opnieuw uitbrengen als e-boek. Het is namelijk een prachtig verhaal en geeft kinderen een goed beeld hoe het is om doof te zijn.

Het verhaal gaat over een tweeling van een jaar of 10, Wouter en Lars, die in de zomer in een vakantiepark een spannend avontuur meemaakt. Lars is doof. Vanuit zijn gezichtspunt is het boek geschreven. De relatie tussen de twee jongens verandert als ze ouder worden. Ze komen meer los van elkaar: Wouter heeft geen zin meer om telkens te tolken en dus moet Lars zelfstandiger worden. Vliegers spelen een grote rol in het verhaal. Verder worden beide jongens voor het eerst verliefd.

Ik heb de oude cover (links) altijd veel te donker gevonden. Hoe vinden jullie de nieuwe cover (rechts)?

Ik wil ook nadenken over een nieuwe titel. Er is in het vakantiepark van alles aan de hand: dingen verdwijnen, mensen worden weggepest, er wordt gestolen. Lars komt erachter wie deze geheimzinnige dief is. Het is dus wel een avonturenboek, maar geen super-eng boek. Meer een crimi. Ik vind het wel belangrijk dat de titel iets over ‘doofzijn’ zegt.

UPDATE 11 november 2012

Ik heb na aanleiding van alle reacties op Facebook en Twitter, nog eens gekeken naar de titel en de cover. De drakenvlieger speelt een belangrijke rol in het boek, klinkt spannend en toch niet echt naar een thriller. Ik denk dat die titel mooi past.

De leeftijd van De stille dief was gekozen op 10 jaar en ouder. Ik denk dat ik dat maar zo laat. Sommige kinderen van 9 jaar kunnen het misschien al aan, maar niet alle. Bovendien is van 7 tot 9 jaar een NUR-categorie (282)  en van 10 tot 12 (283).

UPDATE 15 november 2012

Het boek is weer verkrijgbaar als e-boek! Na rijp beraad en vele meningen gehoord te hebben, is besloten de oude titel te houden. De lucht is wel iets dreigender gemaakt.

Auteur: Rian Visser
Vormgeving: Rian Visser
Leeftijd: 10 jaar en ouder
ISBN/EAN: 97894 9164 706 2
Soort bestand: ePub 2 e-boek, geschikt voor alle tablets en e-readers
Te koop: Boekwinkel, iBookstore Prijs: € 6,99

Een recensie van het boek staat op Leestafel.

In 2008 was ik met dit boek bij Villa Live op Ned 3. Dat interview kun je hier bekijken. Hierin vertel ik waarom ik dit boek schreef en er komen kinderen aan het woord die het gelezen hebben.

Loading

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.