Blitz! Leesboekje over een ruimtemannetje

Mei 2013 zal het leesboek Blitz! verschijnen. De cover is nu klaar en Lars Deltrap, de illustrator is druk bezig met de illustraties. Ik ben er ontzettend blij mee! Het is een boek voor beginnende lezers in groep 4 en wordt langzaam iets moeilijker. Het verhaal is erg grappig. Voor de vertegenwoordigers is al een dummy gemaakt met een paar pagina’s binnenwerk.

Ver weg, voorbij de maan, zweeft een bol. Op die bol woont Blitz. Blitz is een groen ruimtemannetje. Hij woont helemaal alleen op zijn bol. Dat vindt hij niet erg, totdat een vogel op zijn bol landt. Blitz en het vogeltje Tjilp worden vrienden.
Maar Tjilp wil na een tijdje terug naar de aarde. Pas dan voelt Blitz hoe alleen hij is. Hij bouwt een raket en vliegt naar de aarde, op zoek naar een vriend die op hem lijkt. Maar is er op aarde wel iemand zoals Blitz?

Blitz!is een boek voor beginnende lezers. Om het lezen voor iedereen makkelijker te maken, is dit boek gezet in een lettertype dat speciaal is ontwikkeld voor dyslectici.Het leesniveau van dit boek is AVI M4 t/m AVI E4.
Omvang: 144 pagina’s
Tekst Rian Visser
Illustraties Lars Deltrap
Uitgeverij Gottmer
ISBN 978 90 257 5347 4

Loading

6 Reacties

 1. Dag mevr Visser,
  Mijn zoon 9jaar heeft dyslexie en ik kreeg hem met geen mogelijkheid gemotiveerd voor het lezen. Totdat ik Blitz kocht. Hij is verknokt op de verhalen. Bij de dyslexie behandeling wordt zelfs Blitz aangeraden door zijn behandelaar zodat hij blijft lezen. Geweldig! We zijn jou erg dankbaar. Nu deel 5 bijna uit. We beginnen gewoon weer bij deel 1. Hij vroeg zich af of er nog een deel 6 komt? We hopen dat Blitz met hem mee mag groeien zodat hij er lang van mag genieten.
  Groetjes Ramona

 2. Geweldige serie!
  Met de kinderboekenweek heeft mijn zoontje deel 1 gekregen en is niet weg te slaan bij zijn eerste serie leesboeken. Morgen beginnen we met deel 5 en hij hoopt heel erg dat er in het nieuwe jaar deel 6 uit komt.

 3. Beste,
  Ook hier is de dochter dol op Blitz, ze kan er uren over vertellen!
  Deel2 is net uitgelezen.
  We wachten vol spanning op deel3.
  Al een idee tot wanneer we ons aftelkalender moeten laten aftellen ;-) ?

  Groetjes,
  Isabel

 4. Dag Nadine,
  Deel twee gaat waarschijnlijk vandaag naar de drukker en afgelopen zomer heb ik de opzet geschreven voor deel 3. Erg leuk om te horen hoe Blitz tot leven kwam in de klas. Mijn groeten aan de kinderen!
  Rian

 5. Super boek om voor te lezen in het eerste leerjaar.
  Blitz werd tot leven gebracht in mijn voorleesmomenten.
  Korte zinnen die de kinderen zo erg boeiden dat ik telkens weer hun volledige aandacht te pakken had.
  Een paar vertelden thuis over Blitz.
  Eéntje kreeg het boek zelfs cadeau als kerstgeschenk.
  Er werd aan de kleinere broertjes verteld over Blitz.
  Het mannetje die aan zijn neus trok tot die heeeeel langggggg werd en toen…loste….PLONG
  Iedereen deed opnieuw mee toen het weer zover was en Blitz aan zijn neus trok.

  Toen we het woordje “neus” aanleerden hadden we net gezien hoe Blitz aan zijn neus trok.
  “Neus” werd dan ook gelinkt aan Blitz.
  Gewoonweg super hoe Blitz begon te leven in de klas.

  Komt er nog een vervolgverhaal?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.