Gedichtendag

Vandaag is het in Nederland en Nederlandstalig België Gedichtendag. Deze dag wordt georganiseerd door Poetry International en Stichting Lezen Vlaanderen. Ik vind het belangrijk dat er regelmatig aandacht is voor gedichten. Gedichten hebben dat nodig en dichters ook. Ik neem soms zelfs ook een gedichtendag: dan mag ik even spijbelen van het echte werk en wat mijmeren, woordspelen en rijmen.

Op www.gedichtendag.com staat meer informatie over de Gedichtendag. Daarnaast besteedt Leesplein deze hele week aandacht aan gedichten voor kinderen en jongeren. Ze plaatsen ongepubliceerde gedichten van bekende jeugddichters en ze recenseren een aantal poëziebundels.

Van mij is het boekje Wil jij… met mij? gerecenseerd, gedichten over de liefde met tekeningen van Annet Schaap.
Daarnaast is mijn gedicht Tijdperk gepubliceerd. Je kunt het ook hier lezen.

Op 21 en 22 april 2012 zal ik aanwezig zijn op het poëziefestival in Landgraaf en tijdens het jeugdpoëziefestival workshops geven aan kinderen. Meer informatie.

***

Tijdperk

Ik open mijn geschiedenisboek
morgen heb ik een proefwerk over de Romeinen
dat is het tijdperk na de eerste boeren

ik blader naar het laatste hoofdstuk
over ons tijdperk van de computer en de tv
ik zou niet weten wat er na ons komt
maar zo dachten de Neanderthalers natuurlijk ook
net als de Grieken

het is jammer dat we op school
geen geschiedenis hebben over de toekomst
misschien maken we dan kinderen in fabrieken
en wonen we op zee

of is dit het laatste tijdperk
dat zou best kunnen
dan waren we in de prehistorie net geboren
tijdens de eerste boeren onhandig als een kleuter
tijdens de Romeinen een stoere jongen
tijdens de pruikentijd een deftige heer
en zijn we nu oud en gepensioneerd

dat zou best kunnen
maar we zijn pas bij de Romeinen
over de toekomst
heb ik nog niets geleerd.

© Rian Visser

 

Loading

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.