Timo is jarig!

Timo is jarig
Timo is jarig!

Wanneer je als eerste interactieve prentenboek app in de Nederlandse App Store staat, betekent het ook dat je er als eerste één jaar in staat. Daarom trakteert Timo vanaf nu tot het eind van de maand.

In april 2010 werd de iPad in de Verenigde Staten geïntroduceerd. We lazen wat dat wonderlijke apparaat allemaal mogelijk maakte en kort daarna zagen we op Youtube het filmpje ‘Alice on Ipad’, de ‘verappte’ versie van Alice in Wonderland. We waren diep onder de indruk.

Rian Visser bedacht dat ze in 2004 samen met illustrator Klaas Verplancke een prentenboek had gemaakt dat bijna leek te zijn geschreven voor de iPad. Het ging over een jongetje dat voor zijn verjaardag een toverboek kreeg, maar als je het schudde, raakte alles in de war. Met de iPad kon je ineens echt de borden uit de kast laten vallen of Timo als een ballon opblazen. Het plan was geboren. Maar hoe pak je dat aan? Met wie maak je een app, hoeveel kost hij om te maken, tegen welke prijs kun je die verkopen, hoe maak je de app bekend…? Allemaal vragen waar we geen antwoord op wisten, maar ons enthousiasme weerhield ons niet om eraan te beginnen.

Toch was niet niet helemaal een sprong in het duister. Rian is behalve schrijfster ook grafisch vormgever en ik heb zowel uitgeefervaring, als ervaring met foto- en filmproducties. Wij vonden vervolgens animator Stefan de Groot en programmeur Jeffrey Snijder – beiden echte professionals op hun vakgebied – bereid om aan het plan mee werken. Dat kostte overigens niet veel overredingskracht, want zij waren meteen net zo enthousiast als wij.

Hoewel we dachten de app al in augustus 2010 in de App Store te kunnen hebben, werd het toch nog half oktober voor het zover was. We hadden daarmee niet de eerste prentenboek app in Nederland uitgegeven, maar wel de eerste ‘rijke’ app, met interactiviteit, geluid en veel animatie.

Timo is een succes geworden. Hij heeft op de eerste plaats gestaan in de Nederlandse App Store, na een jaar staat hij nog regelmatig in de top-10 en afgelopen vrijdag stond Timo zelfs nog 19e in de Amerikaanse App Store.

Timo trakteert!

Hoe toepasselijk dat Timo in de app jarig is. Nu is de app het zelf ook. Het 1-jarig jublieum in de App Store vieren daarom graag met een prijsactie. Timo voor de iPad zal vanaf nu tot het einde van deze maand slechts € 1,59 kosten, in plaats van de gebruikelijke € 2,99. De iPhone Timo (die normaal € 2,39 kost), gaat in die periode hetzelfde kosten.

Nieuwsgierig? Dit filmpje toont de eerste scène van het verhaal:

 

Loading

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.