Schrijftijd

Ik schrijf graag gedichten of versjes, dat klinkt minder pretentieus. Doe die ik het liefst buiten in de zon, in verloren tijd, zo is dit versje ontstaan. Soms komen mijn schrijfsels in bundels terecht, maar veel wordt er op het gebied van poëzie niet uitgegeven.

Vroeger bewaarde ik mijn gedichten in allerlei verschillende versies in verschillende documenten op mijn computer. Laats heb ik mijn papier archief geordend en een mapje leeggemaakt, waarin ik nu afdrukken van gedichten bewaar. Vaak als ik een gedicht teruglees, heb ik zin om er veel wat aan te veranderen. Als een gedicht in een boek opgenomen is, kan dat niet meer. En dat is eigenlijk ook wel mooi. Dan ligt het vast. Dan is het af.

Nu ik een nieuwe website heb met daarop een blog, ben ik van plan om af en toe een ‘vers’ gedicht hierop vast te leggen. Misschien wil ik er later nog aan schaven. Misschien komt het ooit in een boek. In deze vorm of in een andere. Hier heeft u de mogelijkheid om het alvast te lezen en erop te reageren.

Schrijftijd

Het is zonde
om te schrijven als ik rook

als ik rook
dan rook ik

minder zonde is het
te schrijven als ik in de zon zit

zon duurt meestal langer dan een sigaar
en zo’n gedicht een half uurtje maar

als er wolken zijn
ga ik naar binnen

binnen schrijven is nooit zonde
maar daar denkt de poes anders over

zij houdt niet van mijn laptop op schoot
en mijn onrustige hand

die volgens haar
bedoeld is om te aaien.

© Rian Visser

Loading

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.