Grote Beer en Kleine Bever, vrienden voor altijd

Grote Beer en Kleine Bever, vrienden voor altijd

Grote Beer en Kleine Bever, vrienden voor altijd

Niet leverbaar, nog enkele paperback-exemplaren bij de schrijver op voorraad.

Groot voorleesboek met twaalf korte verhalen.

Beer en Bever zijn de beste vrienden, ook al zijn ze heel verschillend. Beer houdt van slapen, lezen en veel eten. Bever is altijd bezig en verzint voortdurend nieuwe dingen om te doen. De vrienden brengen veel tijd door met spelen, praten en nadenken. Wanneer ze samen naar de sterren kijken, ontdekken ze naast Grote Beer een nieuw sterrenbeeld: Kleine Bever. Bestaat dat echt?

Deze grappige, vertederende en uiterst herkenbare verhalen sluiten goed aan bij de belevingswereld van kinderen. – Pluizer

BIBLION:
Grote Beer en Kleine Bever wonen in het bos en zijn de allerbeste vrienden. Ze spelen vaak samen, helpen elkaar en ontdekken samen de wereld. Zo probeert Beer te helpen als Bever wil leren duiken, zien ze samen het nieuwe sterrenbeeld Kleine Bever (vlak naast Grote Beer), gaat Bever met de mode mee en helpt hij Beer als die zich ongelukkig voelt en troost Beer de Bever als hij uit logeren gaat.

In twaalf korte verhalen wordt de hechte vriendschap tussen twee heel verschillende dieren geschetst in allerlei kleine gebeurtenissen.

De onderwerpen zijn herkenbaar, ze passen goed in de belevingswereld van kinderen en zullen hen zeker aanspreken.

De schrijfstijl is hedendaags en vlot. De paginagrote, kleurrijke illustraties sluiten mooi bij de verhalen aan en bieden kinderen veel om naar te kijken. Mooi verzorgde uitgave waarbij op de linkerpagina steeds een grote, sfeervolle illustratie staat en op de rechterpagina de tekst.

De verhalen werden ooit voorgelezen bij Sesamstraat; achttien verschenen samen in 2008 onder de titel ‘Beer en Bever’. Deze twaalf vormen een selectie daaruit en zijn opnieuw bewerkt.

Op de site van rianvisser.nl zijn een gratis digibordles en toneeltekst te vinden.
Sluit aan bij het thema van Kinderboekenweek 2018.
Om voor te lezen vanaf ca. 4 jaar.
Thema Kinderboekenweek 2018.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.