De boekenbus was een groot succes!

Na de Kinderboekenweek heb ik wat foto’s verzameld van scholen die met De boekenbus gewerkt hebben.
Sommige scholen stuurden de foto’s en filmpjes zelf op.

Zo te zien, horen en lezen was het een groot succes!

Toneelstuk

Het titelgedicht De boekenbus kan worden gespeeld als toneelstuk.

Samenvatting: Een groepje kinderen wacht op de boekenbus. Als de bus eindelijk komt, krijgt deze een lekke band. De bus kan niet meer rijden en de chauffeur weet niet wat hij moet doen. Hij krijgt raad van verschillende mensen: een werkman, dokter, bakker, tuinierster en tandarts komen langs. Weten zij wel wat hij moet doen? Het publiek mag steeds roepen of het gegeven advies klopt. Dan stapt een meisje naar voren. Ze wil in de boekenbus kijken of er een boek over vervoer is. Zo kunnen ze lezen wat ze moeten doen. Zal het lukken om de bus weer te laten rijden?

Het toneelstuk is gratis te downloaden als je je aanmeldt voor de tips leesbevordering.

Loading

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.