De Wedstrijd van Schildpad en Haas

De Wedstrijd van Schildpad en Haas

De Wedstrijd van Schildpad en Haas

Recensie leestafel:
Actief als Haas is, rent hij elke ochtend zijn rondje door het bos. Op een mooie dag komt hij onderweg Schildpad tegen. ‘Ga je mee rennen?’ vraagt Haas. Maar Schildpad heeft geen tijd, hij moet nog ontbijten en voor hij bij de paardenbloemen is die verderop staan, dat duurt nog wel even. Haas biedt aan ze te plukken voor Schildpad maar nee, Schildpad wil het zelf doen. ‘Zullen we een wedstrijd doen? Wie het eerst bij de paardenbloemen is? vraagt Haas. Dat vindt Schildpad prima. Egel die net voorbij komt, heeft een stopwatch, hij wil wel meten hoe snel ze zijn. En daar gaan ze!

Natuurlijk kan Haas veel sneller lopen dan Schildpad en omdat Schildpad zo langzaam is, doet Haas allerlei dingetjes tussendoor. Hij heeft toch de tijd. Haas huppelt, springt en doet zijn rek- en strekoefeningen en Schildpad stapt dapper door. Ondertussen komen steeds meer dieren kijken naar de wedstrijd. Het wordt bijna een compleet evenement, er is inmiddels een EHBOpost, er is frisdrank te krijgen en Kraai komt met een mooie medaille voor de winnaar. Ondertussen klimt en koprolt Haas in het rond, hij heeft de tijd, en Schilpad loopt stug door.

Het oorspronkelijk verhaal is al oud, het is een van de fabels van Aesopus, maar Rian Visser heeft er een grappige moderne variatie op gemaakt. Haas doet in dit verhaal onderweg geen dutje maar is volop aan het trainen met de fitnestoestellen die langs het bospad staan en alles wat tegenwoordig bij een wedstrijd komt kijken, wordt erbij gehaald zoals de stopwatch, medische verzorging, de sportdrank etc.
Ook op de kleurige afbeeldingen van Tienke Meirink zie je Haas in een flitsende outfit mét zweetbandje en sportschoenen.
Erg leuk gedaan, kinderen zullen zich zeker goed met dit verhaal vermaken.

Bij dit boek hebben Rian Visser en Tineke Meirink een digibordles gemaakt getiteld Wedstrijd Schildpad en Haas. Deze les zit boordevol knutselvoorbeelden, liedjes, spelletjes en heel veel tips om met het thema – Klaar voor de start! Over sport en spel – van de kinderboekenweek te werken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.