Robotoorlog – Boek 3: Ongelijke strijd

Vanaf 3 september 2018 is het derde deel van Robotoorlog verkrijgbaar!
Dit deel heet Ongelijke strijd.
Het is super spannend en er komen veel nieuwe (robot-)technieken aan bod. Ook leer je weer veel over vechtsporten.

Het gevaar van de robots neemt toe.
Wie kan ze nog stoppen?

De wetenschapper Mytilus is ontvoerd. Denny, Tilia en Arion gaan naar hem op zoek. Ze belanden in een bloedhete, droge woestijn. Daar vecht Denny met gevaarlijke robothagedissen. Arion komt in een heuse robotfabriek en Tilia doorzoekt het gouden paleis. Zullen ze, naast Mytilus, ook hun ouders terugvinden? En is de strijd dan eindelijk voorbij?

Robotoorlog is een serie over robots, vechten én vriendschap.
Boek 3 is zelfstandig te lezen, maar het is leuker als je eerst Boek 1 en 2 leest.
Heb je Robotoorlog Boek 1: Geheime kracht en Boek 2: Onzichtbaar gevaar nog niet gelezen?
Haal ze dan snel uit de bieb of koop ze hier.

Wil je een gesigneerd boek? Dan kun je me mailen op rian@rianvisser.nl.
Je betaalt dan wel wat verzendkosten. Ik doe er een mooie poster bij!

 

Rian Visser: Anders dan ‘gewone’ science fiction

Met Robotoorlog heb ik een serie willen schrijven, waarin bushido een grote rol speelt. Bushido zijn de waarden die een grote rol spelen in Oosterse vechtsporten. Veel kinderen komen hiermee in aanraking, wanneer ze judo, karate, aikido of een andere martial arts doen. Ze leren hun lichaam en geest te beheersen. Respect speelt een grote rol. Buigen voor elkaar. Je emoties beheersen. Elkaar helpen.

Ik wilde ook een spannend verhaal schrijven voor kinderen die liever niet lezen. Een verhaal vol actie, dat hun aandacht wél zou grijpen. Want veel kinderen willen wel lezen, als ze het onderwerp interessant vinden. Het boek is gedrukt in een dyslexielettertype.

Robotoorlog gaat over een wereld, waarin techniek de macht dreigt over te nemen. De groep Geheime kracht gebruikt oosterse vechtsporten om zichzelf daartegen te verdedigen.
Het verhaal speelt zich in de nabije toekomst af. Anders dan ‘echte’ science fiction waarin mensen in de ruimte wonen. Het is heel goed voorstelbaar dat de wereld er over twintig jaar zou uitziet. Al hoop ik dat niet.

Maar er is een belangrijker verschil. In de meeste science fiction boeken, gebruiken de mensen veel techniek. In Robotoorlog zweren de mensen techniek juist grotendeels af. Vervoer is niet meer te vertrouwen. Zelfsturende auto’s kunnen immers gehackt worden. Mensen gebruiken dus de benenwagen of paard-en-wagen. Mensen gebruiken geen telefoon en internet meer, want alles wordt afgetapt door het ’Systeem’.

Om deze reden is het boek ook prettig leesbaar voor mensen die helemaal niet van apparaten houden! Ze zullen zich goed kunnen herkennen in de hoofdpersonen.

Voorts wil ik met dit verhaal kinderen aan het denken zetten. Welke techniek helpt de mensen vooruit en welke techniek is gevaarlijk?

Non-fictie en nadenken over techniek

Alle hoofdpersonen houden een schrift met aantekeningen bij. Kleine afbeeldingen van deze schriften staan in het gedrukte boek.
Op de website: www.robotoorlog.nl kun je de schriften inkijken. In de Volkskrant van 10 juli 2018 las ik een stukje over Appman. Precies dat soort enge dingen worden in Robotoorlog aan de kaak gesteld! Deze pagina komt uit het schrift van Arion.

Denny schrijft over vechtsporten. In zijn schrift leren kinderen dingen over onderwerpen, zoals Mushin. Kalm worden inde hoofd.

Loading

1 Reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.