5 apps voor de ontwikkeling van je kind

In het dagelijks leven gebruiken we onze telefoon steeds vaker. Niet alleen om te bellen, ook om te navigeren, afspraken of boodschappenlijstjes te onthouden, foto’s te maken en om spelletjes te spelen. Dat laatste is ook erg leuk voor kinderen. Voor zowel tablet als telefoon zijn er heel wat leerzame en grappige applicaties beschikbaar, die bovendien bijdragen aan de ontwikkeling van je kind.

Het kan lastig zijn om uit het enorme aanbod een goede keus te maken. Kijk daarom naar de leeftijd van je kind, de fase waarin hij of zij zich bevindt en de interesses. Ook ben je vaak afhankelijk van het soort smartphone dat je hebt. Sommige apps nemen veel ruimte in beslag of zijn alleen beschikbaar voor een bepaald type besturingssysteem. Over het algemeen beschikken de nieuwste toestellen, zoals een iPhone of Samsung, altijd wel over de juiste specificaties. Wij hebben alvast 5 leuke en leerzame apps voor je op een rijtje gezet!

Soundtouch: plaatjes kijken en woorden leren
Boerderijdieren, voertuigen, muziekinstrumenten en nog veel meer leuke thema’s vind je in de app Soundtouch. Aan de hand van plaatjes leert je kleintje woorden. Erg goed aan deze applicatie is dat de woorden in meerdere talen beschikbaar zijn. Denk aan Nederlands, Russisch, Engels, Hindi, Duits en Frans. Handig voor gezinnen waar meerdere talen worden gesproken.

Tel de dieren!: leren tellen
Tel de dieren! is een grappig interactief prentenboek om mee te leren tellen. Van 1 tot 5 met de gratis versie en tot 20 met de betaalde variant. Leer op een speelse manier tellen door met je vinger 3 konijntjes uit een hoed te toveren of red een taart uit de klauwen van 20 hongerige mieren. Bij elk dier gebeurt iets verrassends. Dolle pret gegarandeerd!

SpringSprong: leren dansen
Kinderen voor Kinderen heeft een app uitgebracht waarin leren dansen centraal staat. Voornamelijk om kids in beweging te krijgen. Geweldig voor de ontwikkeling van de grove motoriek en erg gezellig omdat het vrolijke liedjes zijn. Let wel op dat je kind de telefoon goed vasthoudt tijdens SpringSprong!

Kleuren leren
Kinderen vanaf 2 jaar kunnen kleuren leren met de app Kleuren leren. Net als Tel de dieren! een app uit de stal van Appracadabra. Je maakt een heuse kleurengids door foto’s te maken van kleurrijke objecten. Ga samen met je dreumes op zoek naar een rode auto of het blauwe vliegtuig.

White Noise Baby: slapen
Voor de ontwikkeling van een kind is voldoende rust en slaap erg belangrijk. Om je baby rustig en in slaap te krijgen, gebruik je de White Noise Baby applicatie. Deze speelt geluiden af die rustgevend werken en alledaags zijn: zoals het geluid van een wasmachine of een ritje in de auto.

Wil jij meer weten over het mediagebruik van kleine kinderen? Lees dan eens het Iene Miene Media 2016 onderzoek.

Loading

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.