Ik bel je! Samenleesboek voor kleuters over communicatie

ikbelje_kleinMijn boek Ik bel je! is verschenen. Het is een samenleesboek voor kleuters met het thema communicatie. Het gaat over postduiven, rooksignalen, telefoon, nieuwe media en apparaten die misschien nog uitgevonden worden. De prachtige tekeningen zijn van Tineke Meirink. Ze heeft een combinatie van fotografie en illustraties gebruikt.

Dag oom!
Hoor je mij?
Ik hoor jou ook.
En ik kan jou zien.
Zie je mij ook?

BW-IkBelJe_vuur

Biblion recensie

Vierkant informatief eerste leesboek over communicatie. Op de linkerpagina staat een tekst die bedoeld is voorgelezen te worden (door een meer gevorderde lezer), terwijl het centrale woord (dag, taal, lees, bel, weet, vuur, veel) door het kind dat net begint met lezen zelf gelezen kan worden. Op de rechterpagina steeds vier illustraties met een eenvoudige tekst, AVI-Start. Op het plaatje rechtsonder is steeds het woord gedrukt dat op de volgende pagina centraal staat. Dit ‘Kleuters samenleesboek’ sluit aan bij de kleutermethode Schatkist. De tekst om voor te lezen is inhoudelijk boeiend genoeg en sluit aan bij de belevingswereld van het jonge kind. De tekst op de rechterpagina nodigt soms uit tot andere activiteiten. De illustraties, met de nodige humor (een kat met een koptelefoon op), ondersteunen de tekst. Foto’s en illustraties zijn verwerkt in een prettige bladspiegel. Aantrekkelijk omslag. Vanaf ca. 5 jaar.

Kinderboekenweek 2015 Raar, maar waar!

Dit samenleesboek sluit goed aan bij het thema van de Kinderboekenweek 2015: Raar, maar waar! In de digibordles voor de onderbouw staan verwerkingstips, zoals het knutselen van een eigen telefoon en het doen van een telefoontoneelstukje.

Schermafbeelding 2015-05-19 om 19.28.55

KBW2015_onderbouw_digibordles_def_Page_09

Over de serie: Kleuters samenleesboeken

De boeken uit de serie Kleuters samenleesboeken zijn voor kleuters die zelf willen lezen. In het verhaal doet een kleuter ontdekkingen met woorden en letters. De linkerpagina’s zijn voorleespagina’s. Ze worden aan de kleuter voorgelezen door een ervaren lezer. De rechterpagina’s zijn woordpagina’s die door de kleuter zelf kunnen worden gelezen. Zo lees je om de beurt een stukje en geniet je samen van het verhaal. Leuk en leerzaam tegelijk!

Dit boek sluit aan bij de kleutermethode Schatkist.

Loading

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.