Creatieve workshops en optredens in de Kinderboekenweek

Kinderboekenweek 2014 is weer voorbij! Het was dit jaar een echt feestje. Er verscheen van mij een nieuw prentenboek: Het boekenfeest. Daarmee bezocht ik veel scholen om voor te lezen en te vertellen hoe het is om kinderboekenschrijver te zijn.

Schoolbezoeken

Soms ging ik met de auto, soms met de trein. Ik ontdekte dat een tennispas geen geldige OV-kaart is en dat de trein van Waddinxveen naar Leiden onderweg omkeert, zodat je na een uur reizen ineens wéér in Waddinxveen uitstapt. En ik ontdekte dat niemand in de trein het raar vindt wanneer je een piratenkoffer als schoudertas hebt. Op de scholen zag ik prachtige tekeningen van Mats en Guusje, een mooie raamschildering, veel aardige juffen en veel kinderen die van voorlezen houden.

Kinderboekenweek Boekenfeest Mats en Guusje

Theater optredens

Daarnaast ben ik op stap geweest met een echte poppenspeler: Jogchem Jalink. Hij speelt Stuntkip bij Sesamstraat en treedt vaak op met eigen shows. Speciaal voor de Kinderboekenweek maakte Jogchem een show van mijn boek Het Boekenfeest! Hierin spelen Mats en Guusje natuurlijk de hoofdrol en ik trad op als speciale gast.

Kinderboekenweek Boekenfeest Jogchem Jalink Rian Visser

Creatieve workshops

Diverse bibliotheken organiseerden spetterende Kinderboekenfeesten. Ik was uitgenodigd in Rotterdam en gaf daar een workshop striptekenen met Blitz. Op een Kinderboekenfeest in Leiden gaf ik een workshop animatiefilmpjes maken op de iPad. Beide waren een groot succes, lekker rommelig en en heel erg gezellig!

KBW_workshops

Loading

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.