Vingerpoppetjes haken

MenGvingerpoppetjesIk heb een nieuwe hobby: vingerpoppetjes haken. Het is niet zo moeilijk. Je begint gewoon bij de kruin en dan haak je naar beneden. Een beetje meerderen voor het hoofd, minderen voor de nek en opnieuw meerderen voor het lijfje. De armen en oren, het sjaaltje en het borstzakje heb ik los gehaakt en daarna vast genaaid. De gezichten borduur je er later op.

Dit zijn Mats en Guusje uit mijn (nog te verschijnen) prentenboek Het boekenfeest met tekeningen van Nicolle van den Hurk. Mats heeft een beetje pluizig haar en is een echte feestvierder. Hij maakt graag muziek. Guusje houdt van lezen en avontuur. Ze kent heel veel kinderboekfiguren en spannende verhalen. Samen geven ze een kinderboekenfeest!

Loading

1 Reactie

  1. hoi wat een leuke poppen de vingerpoppetjes kan ik wel na maken van af een plaatje.
    Maar op school hebben ze de mooie poppen gezien van Anja hazelaar. Is het mogelijk dit patroon te krijgen zodat ik ze kan maken voor de onderbouw tijdens de kbw?
    Als ze ik het patroon kan krijgen dan stuur ik een leuke fot van het eind resultaat
    Groetjes jannie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.