De 20 beste prentenboek apps van de wereld

bolognara gazzi digit alawardElk jaar wordt in Bologna een grote beurs gehouden waar alle kinderboekuitgevers hun nieuwe boeken presenteren. Bij deze beurs horen ook de prestigieuze BolognaRagazzi Awards voor de beste kinderboeken. Dit jaar is er voor het eerst een BolognaRagazzi Digital Award voor het beste digitale kinderboek.

In een digitaal kinderboek wordt het verhaal op een andere manier verteld dan in een papieren boek. Hoe gebruik je bewegend beeld, interactiviteit en geluid? Zijn het extra toeters en bellen die afleiden of versterken ze het verhaal?
Wij vinden dat je het laatste moet doen. De interactiviteit en extra toevoegingen staan in dienst van het verhaal. Van het prentenboek Timo en het toverboek hebben we in 2010 een rijke iPad en iPhone app gemaakt die aan deze voorwaarde voldoet. De Volkskrant schreef hierover: ‘Dit digitale prentenboek geldt als schoolvoorbeeld voor hoe het wél moet.’

Timo en het toverboek
iTunes App Store € 2,99

Timo and the Magical Picture Book

We hebben Timo en het toverboek ingestuurd voor de BolognaRagazzi Digital Award. Van de 252 inzendingen uit 25 landen zijn 20 apps genomineerd. De jury heeft onze app Timo en het toverboek op deze shortlist geplaatst. Meer hierover kunt u lezen op ons blog.

Zondag 18 maart zal de winnaar bekend gemaakt worden. We vinden het heel spannend. Nederland heeft een goede naam in kinderboekenland. Als Timo en het toverboek wint, staat we ook digitaal mooi op de kaart!

Feest: win een gratis app Timo en het toverboek of Het lettercircus

Om dit te vieren geven we 5 promocodes weg van Timo en het toverboek en 5 promocodes van Het lettercircus. U kunt meedoen door onze Facebook-pagina te liken. Laat een berichtje achter bij het laatste artikel en vertel ons welke app u gratis zou willen downloaden. Maandag 19 maart zullen we de codes versturen!

Loading

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.