Het lettercircus op het digibord: zoek alle letters en trek ze over!

Het LettercircusAfgelopen dagen heb ik in een paar groepen 3 de iPad app Het lettercircus op het digibord laten zien. In deze voorleesverhalen leert Fien de letters kennen en ontdekt dat ook sommige voorwerpen letters vormen. De tekeningen van Mark Janssen zijn prachtige zoekplaten.

Het Lettercircus op digibordRegelmatig laat ik de app Timo en het toverboek op het digibord zien door mijn iPad aan de beamer of computer te koppelen. Dit is altijd een groot succes. Ik heb Het lettercircus ook op deze manier op het digibord getoond. Eerst luisterden we naar een verhaal. Daarna mochten de kinderen om beurten in de tekening een letter zoeken en met een laserpen aanwijzen.

We konden eindeloos doorgaan. Het was alleen jammer dat we de letters die we al gevonden hadden niet konden ‘merken’. Nog leuker zou het zijn, bedacht ik, als we de letters over konden trekken. Maar als de iPad aan het digibord gekoppeld is, werkt het digibord alleen als scherm. Je kunt er dan niet op schrijven.

Schermopname

Het Lettercircus op digibordToch is er wel een manier om op de tekening te kunnen schrijven. Ik had een usb-stick met schermopnames van Het lettercircus meegenomen. Wanneer je bij je iPad de aanknop (aan de korte zijkant) en homeknop (de ronde knop aan de voorkant) tegelijk indrukt hoor en zie je een flits. De iPad maakt dan een foto van wat er op dat moment op het scherm te zien is. Deze foto wordt bewaard in de app Foto’s. Je kunt deze schermopname naar jezelf mailen of je kunt de iPad aan de computer koppelen en zo de foto’s binnenhalen. Van elke pagina van Het lettercircus heb ik een schermopname gemaakt. Deze foto kon ik op het digibord tonen en daarbij het schrijfgereedschap gebruiken.

De kinderen mochten om beurten een letter opzoeken en overtrekken tot we alle letters in een tekening gevonden hadden. Het was dikke pret! Ik wil deze tip daarom graag doorgeven!

Link naar de App Store.

Het lettercircus op het digibord

Loading

2 Reacties

  1. Ja, via een verloopstukje dat je bij de apple store koopt voor €30,-. Ik ben benieuwd!

  2. Ik heb een activbord. Hierbij kan ik het instrumentenpanel open laten staan, zo schrijf ik ook op pdf. Ik zal een proberen of het lukt.
    Heb je de iPad met een VGA van pc naar iPad gekoppeld?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.