Precies op tijd voor Sinterklaas! Van boek naar app naar boek.

Timo en het toverboek sinterklaascadeauDat wij in 2010 juist een app maakten van het prentenboek Timo en het toverboek, had twee redenen. Ten eerste leek het boek in 2004 – lang voordat de iPad bestond – bijna geschreven voor de iPad. In het boek raakt alles in de war: borden vallen uit de kast, mama geeft melk aan de planten, Timo moet water drinken uit de gieter, muzieknoten vliegen door de kamer. Hilarisch, en op een iPad of iPhone kun je dat ook echt laten zien.

Er was nog een tweede reden dat wij Timo uitkozen om te verappen. Timo was uitverkocht. De uitgever wilde niet het risico nemen voor nog een volgende druk. De rechten voor het boek gingen daarop terug naar de schrijver (Rian Visser) en de illustrator (Klaas Verplancke). Wij konden dus zelf een app maken van het boek.

De app werd een groot succes en naarmate Timo als iPad en iPhone app steeds vaker over de virtuele toonbank ging, kregen wij ook steeds vaker de vraag naar het echte papieren boek. Een app is heel leuk, maar je kind voorlezen uit een boek ook. Bovendien is een echt boek toch een leuker cadeau om aan je kind te geven dan een app.

Daarom besloten wij pas geleden om Timo zelf weer als boek uit te geven. Sinds een paar dagen is hij te koop via onze website voor € 9,95. Precies op tijd voor de feestdagen! Uw kind zal het geweldig vinden en misschien mag u dan zelf ook de iPad weer af en toe vasthouden?

Loading

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.