Beer en Bever

Beer en Bever

Niet leverbaar, nog enkele exemplaren bij de schrijver op voorraad.
Stuur een e-mail aan rian@rianvisser.nl en informeer naar de kosten.
Ik vind het leuk om het boek voor je te signeren!
Ook verkrijgbaar als e-boek via iBooks (iTunes)

Voorleesboek met 18 verhalen, 4+
Tekst en idee: Rian Visser
Illustraties: Gertie Jaquet
Uitgeverij Clavis
ISBN 9789044808575

Het is vroeg in de ochtend. Beer ligt in bed. Hij droomt van een grote pot honing die hij helemaal alleen mag opeten. Na een tijdje wordt Beer wakker. De vogels fluiten. Het is al licht buiten. Snel doet Beer zijn ogen weer dicht en probeert nog wat te slapen. Half slapen, zo noemt Beer het als hij net wakker genoeg is om te weten dat hij slaapt. Half slapen is het lekkerste wat er is. Plotseling wordt er hard op de deur gebonsd. De deur gaat open en een vlaag wind waait het hol in. Voorzichtig doet Beer één oog open. Hij ziet Bever voor zijn bed staan met een zweetband om zijn kop. Hij staat te springen en te huppen.

Beer en Bever zijn beste vrienden, ook al zijn ze heel verschillend. Beer houdt van lang slapen, veel luieren en lekker eten. Bever, daarentegen, kan geen seconde stilzitten en verzint voortdurend nieuwe spelletjes. Samen brengen ze veel tijd door in het bos. De ene keer gaan ze eten zoeken, de andere keer maken ze muziek. Of ze gaan zwemmen en hardlopen. Of een boek lezen en naar de sterren kijken. Ze genieten van het leven in het bos, waar de dingen soms ingewikkelder lijken dan ze eigenlijk zijn.

Een warm voorleesboek met achttien humoristische verhalen over Beer en Bever voor kinderen vanaf 4 jaar. Over de gewone dingen in het leven … en nog veel meer.
Recensie(s)
Voorleesboek met achtien korte verhalen over Beer en Bever, die onafscheidelijk zijn, maar ook verschillend van karakter. Beer is lui en eet graag honing en Bever is ondernemend en bedenkt steeds iets nieuws. Ze gedragen zich als mensen en Beer heeft een hemd aan. De verhalen zijn enigszins moralistisch: eet je te veel, dan wordt je gestraft; ieder dier heeft zijn eigen kwaliteiten. Het taalgebruik is eenvoudig, korte zinnen. De bladspiegel is royaal. Elk verhaal wordt ondersteund door een paginagrote illustratie en een of twee kleinere tekeningen. Met name de kleine tekeningen zijn grappig, de grotere doen ietwat stijfjes aan, zijn kleurrijk en omlijnd. De onderlinge verhoudingen van de dierfiguren kloppen niet altijd en Beer heeft een vossensnuit. Onderhoudende verhalen voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.