Sproet, leeskoffertje

Sproet, de stoutste pony van stal.

Een koffer vol leesplezier
Vier leesboekjes en een werkboekje voor kinderen vanaf 7 jaar.
Illustraties Margriet van Noort
Uitgeverij Gottmer

Er is ook een gratis digibordles op rianvisser.yurls.net.

Koffertje met vier leesboekjes* en een werkboekje. De boekjes kunnen niet afzonderlijk van elkaar gelezen worden, omdat ze elkaar opvolgen als hoofdstukken. Anne mag van haar moeder niet paardrijden, omdat moeder als kind haar rug brak bij de val van een paard. Anne is echter altijd op de manege te vinden, waar ze helpt met het verzorgen van pony’s en toekijkt als enkele meisjes paardrijles hebben. Als de nieuwe pony Sproet op stal komt, kan eigenlijk niemand goed met hem overweg, maar Anne wint langzaam het vertrouwen van de bange pony. Het verhaal is geschreven in voornamelijk één- en tweelettergrepige woorden. Zinnen zijn niet langer dan twee regels. Een nieuwe zin begint altijd op een nieuwe regel, AVI-M4 en E4. De tekst, gedrukt in duidelijke schreefloze letters met gebruik van leestekens, wordt opgefleurd met bijpassende ingekleurde pentekeningen, gecombineerd met collagetechniek. Het toegevoegde werkboekje bevat enkele leuke puzzeltjes over paarden en een instructie om een paard te tekenen. Een leuk koffertje met aantrekkelijke boekjes voor vooral beginnende meisjeslezertjes. Vanaf ca. 7 jaar.

6 Reacties

 1. Mijn dochter Suzanne heeft het leeskoffertje van Sproet van Sinterklaas gehad. Ze is er heel blij mee. Maandag a.s. houdt ze haar boekbespreking over Sproet en Anne.
  Groetjes,
  Bette

 2. Ik keek vandaag of hij al te koop was bij Bol.com, maar hij staat nog op ‘niet leverbaar’. Kan niet heel lang meer duren… Gefeliciteerd nog met Merel.

 3. Dat wordt Sint, Merels verjaardag net niet gered.
  Wouter de Harlinger puur toeval of toch niet :)
  De app is leuk!

 4. App is mooi! Dat wordt idd Sinterklaas, Merels verjaardag heeft hij net niet gered.
  (Haflinger Wouter, puur toeval? ;)

 5. Ik denk dat het over een of twee weken in de winkel ligt. In elke geval ruim voor Sinterklaas!

 6. goedeavond,

  Is al bekend wanneer het boekje in de winkel ligt of alleen online te bestellen?
  Ik vind het zo’n leuk sint kado.

  groetjes

  colette

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.