Een stoel van niks

Een stoel van niks 8+

Zie de gratis digibordles op rianvisser.yurls.net.

Biblion recensie
Als cadeau voor zijn oma laat de 12-jarige Jurgen zich, aanvankelijk met tegenzin, portretteren door Bep, de dochter van de beroemde stoelenontwerper Gerrit Rietveld. Geïnspireerd door de stoelen koopt Jurgen voor zijn vriendje net zo’n stoel op een rommelmarkt. Ze onderzoeken via Bep, museum, meubelrestaurateur en het televisieprogramma ‘Tussen kunst en kitsch’ of deze stoel een fortuin waard is. Een van de vijftig leesboeken van de serie ‘Terugblikken’* over de Geschiedeniscanon van Nederland, tijdvak 9, venster 36, De Stijl. Het boek biedt behoorlijk wat informatie, verpakt in een onderhoudend, aardig geschreven verhaal met aandacht voor gevoel en karakter plus vrijheid van mening over kunst. Achterin historische informatie over deze kunstperiode en een tijdbalk aan de binnenzijde van het kleurrijke omslag. Voorzien van zwart-grijs-witte illustraties: de non-kleuren van De Stijl en foto’s in kleur. De auteurs zijn bekend van diverse historische verhalen en verhalen en versjes voor verschillende leeftijdsniveaus, een is bordspelontwerper. Vanaf ca. 8 tot 12 jaar. – A. Cames van Batenburg

2 Reacties

  1. Hoi José, bij Bol.com zag ik inderdaad ook staan dat hij niet leverbaar is, maar de uitgever zei laatst dat dat een fout was. Misschien moet je even op de site van Delubas kijken of je daar kunt bestellen?

  2. Ik zou zo graag in bezit van het boek ‘een stoel van niks’komen, maar hij is niet meer te bestellen hoor ik van de boekenhandelaar. Is er nog een andere manier wellicht?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.