Opening Kinderboekenweek

Open de Kinderboekenweek met een toneelstuk! Het toneelstuk ‘De boekenbus’ gaat zowel over vervoer als over lezen. Je kunt tijdens het spelen meerdere boeken over vervoer introduceren. Want het doel van de Kinderboekenweek is natuurlijk kinderen met boeken in aanraking laten komen!

Samenvatting: Een groepje kinderen wacht op de boekenbus. Als de bus eindelijk komt, krijgt deze een lekke band. De bus kan niet meer rijden en de chauffeur weet niet wat hij moet doen. Hij krijgt raad van verschillende mensen: een werkman, dokter, bakker, tuinierster en tandarts komen langs. Weten zij wel wat hij moet doen? Het publiek mag steeds roepen of het gegeven advies klopt. Dan stapt een meisje naar voren. Ze wil in de boekenbus kijken of er een boek over vervoer is. Zo kunnen ze lezen wat ze moeten doen. Zal het lukken om de bus weer te laten rijden?

Het toneelstuk is gratis te downloaden als je je aanmeldt voor de tips leesbevordering.

Loading

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.