Een superslee! Waarom komt Beer niet vooruit?

eensuperslee_200Beer heeft zelf een slee gemaakt en hij vraagt zijn vrienden of ze hem willen trekken. De slee glijdt soepel door de sneeuw, maar telkens wanneer Beer op de slee zit is de slee kapot. Hoe kan dat?

Ik schreef dit boek in 2014 voor het Nederlands Jeugdinstituut. Zij maken prentenboeken voor verschillende VVE-programma’s. De boeken zijn leverbaar in het Nederlands, Turks, Engels, Duits en Frans en zijn geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 1 jaar.

Kinderen denken na over begrippen zoals; omhoog, omlaag, zwaar en licht. Wanneer Beer Konijn trekt doet de slee het wel. Dus sjokt Beer met de slee het bergpad op. Eekhoorn mag mee. Zwijn mag mee. Beer wordt er moe van. Gelukkig weet Ree een oplossing om Beer het pad op te trekken. En wanneer het pad ineens omlaag gaat, blijkt de slee een superslee!

Een prachtig verzorgd, gebonden prentenboek waarin de dieren praten en denken als mensen. Hun houdingen en grappige gezichtsuitdrukkingen zijn erg expressief.

De sfeervolle, lichte illustraties zijn van de Duitse Angela Komoß, die hiermee haar eerste prentenboek maakte. Regelmatig zijn woorden groter en vet gedrukt, om er extra nadruk op te leggen, zoals de vraag ‘Wil jij ons trekken?’ en de conclusie ‘De slee is kapot!’.

Knutselen: Blaas sneeuw door een zakje.

Biblion recensie: Leuk verhaal over die domme dieren die steeds denken dat de slee kapot is omdat hij niet vooruit gaat; het daagt de lezertjes uit om te bedenken wat er wél aan de hand is en hoe dat komt. Op de gedetailleerde illustraties in fijne pen en zachte aquarel is het verhaal goed te volgen.

supersleeReeTrekken

 

Bestellen

U kunt het boek bestellen via Bureau Extern.
Er zijn ook mooie vertelplaten.

EensupersleeEngels_200 EensupersleeTurks_200

VPeensuperslee_400

 

Bewaren

Bewaren

Loading

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.