Het stofzuigermonster, voorleesverhalen over techniek en uitvindingen

omarobotmakenBoris en Katinka bezoeken een molen, klimmen op een hoge toren en varen op een veerboot. Waarom draaien de wieken? Waarom blijft de toren rechtop staan? En waarom blijft de veerboot drijven? Samen met oma knutselen Boris en Katinka een stofzuigermonster en een robot. Hoe werken een weegschaal, een roltrap, een lift en een hijskraan? Katinka ontdekt het en thuis doet ze proefjes in de keuken. Dat is leuk!

Het stofzuigermonster is een boekje met 15 voorleesverhalen voor kleuters over techniek en uitvindingen. De hoofdpersonen zijn Boris en Katinka, een peuter en een kleuter. Over hen schreef ik al eerder zes voorleesboeken met verhalen. Ze zijn gebaseerd op mijn eigen kinderen. De tekeningen zijn van Ineke Goes.

hetstofzuigermonster600

Het stofzuigermonster is niet in de winkel verkrijgbaar maar hoort bij de kleutermethode Schatkast van uitgeverij Zwijsen.
ISBN 9789048722297.

Ik hoop dat veel kleuters ervan gaan genieten!

Loading

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.