Digibordlessen het hele jaar door

Ik maak elk jaar voor de Kinderboekenweek verschillende digibordlessen. Bijvoorbeeld schrijflessen. Het leuke van die lessen is dat ze het hele jaar door gebruikt kunnen worden. En dat gebeurt ook. Ik krijg elke week aanvragen voor handleidingen. En die zijn nog steeds gratis! Net als de lessen.

image

Vorige week was ik op een basisschool in Zwolle. De leerkracht van groep 4 had de les Schrijf een feestverhaal gedaan. Na afloop van de gastles die ik gaf, kreeg van de klas een boekje met alle feestverhalen en tekeningen. Ik wist tijdens mijn bezoek niet dat ze die les gedaan hadden. Wel merkte ik dat de klas erg enthousiast was en goed voorbereid op mijn komst. Ze zogen de informatie op, ik las voor, vertelde over het schrijven van boeken en met z’n allen bedachten we een leuk verhaal.

image image image

Toen het uur om was werd ik verrast met een boek met hun eigen verhalen. Soms is het jammer dat ik zulke cadeautjes pas aan het eind van de les krijg, en niet bijvoorbeeld in de lunchpauze, zodat ik geen tijd meer heb om het te lezen en te reageren.

Maar ik heb thuis hun werkstuk bekeken en ik vind de verhalen heel knap voor groep 4. Ook heel gevarieerd. Voor mezelf is het leuk om te zien hoe inspirerend zo’n digibordles werkt. En hoe de sfeer in de klas dan heel anders dan wanneer ik gewoon blanco binnenkom. Ook heel knap: er zat een meisje uit Syrië in de klas die pas net op school zat en een stukje uit Blitz hardop voorlas vanaf het digibord. De hele klas was vol bewondering.

Waar vind je mijn digibordlessen? Hier!

Loading

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.