Mijn bibliotheek top 10

Eens per jaar krijgen schrijvers bericht van Lira over hun uitleenvergoeding bij de Openbare Bibliotheek. Er wordt een steekproef genomen van ongeveer  de helft van de uitleningen en aan de hand daarvan wordt uitgerekend hoe vaak een boek uitgeleend is. Voor elke uitlening krijgt een schrijver een klein bedrag. Dat is mooi, want vele kleintjes maken één grote. Helaas geldt de uitleenvergoeding alleen in Nederland. Voor het uitlenen van onze boeken in Vlaamse bibliotheken ontvangen we niets. Vlamingen ontvangen wel een uitleenvergoeding voor hun boeken in Nederlandse bibliotheken.

Kinderboeken worden goed uitgeleend

Kinderen verslinden boeken. Vooral voor kleuters die graag worden voorgelezen en voor kinderen die net leren lezen is de bibliotheek een uitkomst. Prentenboeken en eerste leesboekjes scoren bij mij altijd hoog. Mijn prentenboeken van Appie en opa stonden jarenlang bovenaan, maar nu lopen ze terug. Waarschijnlijk zijn veel boeken versleten zijn en afgeschreven. Ze kunnen ook niet meer bijbesteld worden. Daarom wil ik Appie en opa binnenkort als e-boek gaan uitbrengen. E-boeken verslijten niet. Hieronder zie je welke boeken van mij tussen medio 2011 en medio 2012 zijn uitgeleend. Hier doe ik het voor! Het is heerlijk om te weten dat ik zoveel gelezen word.

Mijn uitleen top 10

1. Nippertje
2. Daar komt aap
3. Kip is op muis
4. Hier is Pier
5. Tinus troep en de waarheid
6. Het geheim van de groene straat
7. Hieper
8. Het monster in de spiegel
9. Ik lieg nooit tegen jou
10. Het lettercircus

Loading

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.