Dierenkaartjes van AH: leuk en leerzaam

 

De dierenkaartjes van Albert Heijn zijn leuk en leerzaam. Zo leerde ik vandaag van alles over de Bruine beer in de serie Dieren die megalang uitslapen. En dan met name over de berin.

Bruine beerOp het kaartje staat: Wist je dat een bruine beer 7 maanden per jaar slaapt? En onderaan:

Een berin wordt meestal wakker met veel honger en met…
Nu moet je het kaartje omdraaien en dan lees je:
twee leuke berenpeuters. Geboren terwijl zij sliep.

Om jaloers op te worden: zomaar twee baby’s baren terwijl je een dutje doet! En pas wakker worden als ze al peuters zijn. De zelfredzaamheid van jonge beren is wonderlijk.

Ik ken een heel bekende Vlaamse kinderboekenschrijver die zijn carrière begonnen is met het schrijven van vragen en antwoorden van Triviant. Daar leer je heel veel van, vertelde hij. Dat wil ik zomaar geloven. Ik ben nooit zo goed geweest in Triviant. Misschien moet ik de dierenkaartjes van Albert Heijn eerst maar eens uit mijn hoofd leren.

 

Loading

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.