Hardwerkende mannetjes

Regelmatig schrijf ik prentenboekverhalen voor de tijdschriften Doremi, Dokadi en Dopido van uitgeverij Averbode. Dit zijn bladen voor peuters, jongste kleuters en oudste kleuters.

Het zijn mooie tijdschriften. Elk nummer heeft een thema, waaromheen knutsels, werkjes en spelletjes bedacht worden. Middenin zit een prentenboekje, dat je eruit kunt halen en dat aansluit bij het thema. Eigenlijk worden de prentenboekjes eerst geschreven, want de spelletjes in het tijdschrift bouwen verder op het prentenboekje.

Voor Doremi maart 2011 schreef ik het verhaal Hardwerkende mannetjes. De opdracht was een verhaal over recyclage. Omdat het een Vlaams tijdschrift is en ik in Nederland woon, moest ik eerst even uitzoeken over er in België ook glasbakken, papierbakken, plasticscheiding e.d. gedaan wordt en of we hetzelfde bedoelen.

Mijn verhaal gaat over een meisje Floor, dat met haar moeder boodschappen gaat doen, maar eerst brengen ze spullen naar de recyclagebakken. Floor wil bij elke bak weten wat er bijvoorbeeld met het kapotte glas gebeurd. Haar moeder legt uit dat ze er nieuwe flessen van maken. Floor stelt zich bij elke bak voor dat onderin hardwerkende mannetjes wonen. Na het boodschappen doen, gaat ze daarom wat koekjes in de bakken gooien. Zodat de mannetjes niet alleen afval, maar ook wat lekkers krijgen. De tekeningen zijn van Nancy Kers.

Doremi, Hardwerkende mannetjes

 

Voor Dokadi juni 2011 maakte ik het prentenboekje Trommelhandjes. De opdracht was een verhaal dat over Afrika moest gaan en dan liever niet over dieren maar over muziek. Mijn verhaal gaat over het meisje Nafuna dat van haar opa trommelhandjes geërfd heeft en op haar verjaardag eindelijk een echte trommel mag. Mylo Freeman maakte de sfeervolle tekeningen.

Dokadi, Trommelhandjes

Loading

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.