Gratis digibordles: Gemene figuren in kinderboeken

Hij is klaar!

Een gruwelijk enge les voor de middenbouw over gemene figuren in kinderboeken. Of zijn ze misschien helemaal niet zo gemeen? Je kunt deze les gebruiken in de Kinderboekenweek met het thema Gruwelijk eng!, maar ook op anderen momenten in het jaar.

Download de les.

 

In de les wordt lezen gecombineerd met creatief schrijven. De schrijfopdrachten worden dikwijls ingeleid of gecombineerd met een tekenopdracht, zodat ook groep 3 en SO ermee aan de slag kan. Maak bijvoorbeeld een monsteralfabet. Of teken een fantasiemonster en bedenk er daarna een verhaal bij.

Er wordt ingegaan op monsters die kinderen kennen uit Minecraft of andere Games. Nou kijk zelf maar! Je kunt de les gratis downloaden. De handleidingen met werkbladen zijn eveneens gratis. Deze kun je downloaden via jouw profielpagina bij de Tips leesbevordering.

 

 

 

Loading

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.