Grr… ijp de Grr… uffalo!

 

Vandaag begint de actie Ik wil een prentenboek, waarbij je het prentenboek De Gruffalo van Julia Donaldson en Axel Scheffler voor maar 2 euro kunt kopen. Ga snel naar de boekwinkel. Op = op.

Kinderboekenweek 2017 Gruwelijk Eng!

Het Kinderboekenweekthema 2017 is Gruwelijk Eng! Toevallig sluit dit prentenboek daar goed op aan. Grijp dus nu je kans en koop voor elke kleutergroep en middenbouwgroep een eigen boek. Je kunt er nu al mee aan de slag gaan of je wacht tot oktober.

Grrrr… Grr ijp de Grr… uffalo!

Bewegings- en luisteroefening voor kleuters
Laat de kinderen aan een kant van de gymzaal klaarstaan voor een sprintje. Hang aan de overkant een pop, tekening of figuur op die de Gruffalo moet voorstellen. Wie raakt de overkant het eerst?

De kinderen staan op een rij en moeten goed luisteren. Zeg een gr-woord. Bijvoorbeeld Gruffalo, griezelig, gruwelijk, grommen, grond, groot, gras, greep, groen, groeien, grillig of grap. Als de kinderen het gr-woord horen mogen ze rennen. Laat de grrrr… lekker rollen.

Maar soms zeg je een kr-, br- of tr- woord. Bijvoorbeeld kring, broek, trein, enzovoort. Kinderen die op deze woorden rennen zijn af. Ze moeten dus goed luisteren of ze de grrr… horen. Kinderen die een fout maken moeten met een hand op hun hoofd lopen. Na de volgende fout leggen ze twee handen op hun hoofd. Daarna slaan ze een beurt over en dan mogen ze weer gewoon meedoen.

Toneelstuk

Er is in de winkel veel extra materiaal beschikbaar. Bijvoorbeeld Het Gruffalo toneelstuk. Speel een Gruffalo toneelstuk en breng het Donkere Bos tot leven. Leuk voor kleuters om op te voeren en voor de middenbouw om toneellezen te oefenen. De tekst van elke rol heeft een eigen kleur en er staan tekeningen van de hoofdpersonen voor. In dit boek vind je ook een Gruffalo lied.

Knutselen

Verschillende kleurplaten, recepten, knutseltips en dergelijke vind je op deze pagina.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Loading

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.